Sobotni zajtrk: Sveža breskova poslastica z ingverjem

Kot bi se sočne breskve srečale s hrustljavimi ovsenimi piškotki.

15.7.2017 ob 5:00

breskve_naslovna.jpg

Nesporno so breskve kraljice poletja. Ne samo, da so okusni sadeži nepogrešljivi sveži, iz njih je mogoče pripraviti številne jedi. Tudi takšne, ki so primerne za začetek dneva. Poglejte, kako se znajdejo v kombinaciji z ingverjem in ovsom, po receptu ameriške nutricionistke Marise Moore. Zagotovo ne boste razočarani.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku

Sestavine za dve osebi:

  • Dve srednje veliki, zreli sočni breskvi, narezani na rezine;
  • jušna žlica javorjevega sirupa (če ga nimate, lahko uporabite med);
  • čajna žlička sveže naribanega ingverja;
  • čajna žlička ekstrakta vanilje;
  • četrtina skodelice oziroma 60 gramov ovsene moke (če je nimate, lahko v moko v mlinčku za kavo zmeljete ovsene kosmiče);
  • dve žlici rjavega sladkorja;
  • čajna žlička mletega cimeta;
  • dve žlici masla;
  • ščepec soli.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Dve manjši ponvi, primerni za peko v pečici, obložite s peki papirjem.
  • Če ponvic nimate, lahko uporabite običajen pekač.
  • V eni posodi zmešajte breskve, ingver, javorjev sirup in aromo vanilje.
  • V drugi posodi zmešajte moko, maslo, sladkor, sol in cimet (najbolje z rokami, da se bodo sestavine spremenile testo, ki bo spominjalo na drobtine).
  • Vsako ponev obložite s polovico breskove mešanice, to posujte s testom.
  • V pečici pecite približno 30 minut.
  • Preden si jo privoščite, počakajte, da se breskova poslastica malo ohladi.
  • Postrezite toplo z ali brez sladoleda, izbira je vaša.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)