Po dokaj spremenljivem vremenu se nam končno obeta s soncem prežet konec tedna. Z njim pa bodo na mize prišle jedi, ki že dodobra spominjajo na poletje. Začnite z eno takšnih soboto in za zajtrk pripravite okusne sadne, zamrznjene tortice. Res je, spominjajo na sladoled, a kdo pravi, da ta ni primeren za začetek dneva?
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine:
- 250 gramov kremnega sira (maskarponeja);
- 120 gramov sladkorja (lahko tudi manj);
- kozarec vloženih, odcejenih češenj;
- kozarec vloženih, odcejenih breskev;
- kozarec vloženega, odcejenega ananasa;
- 120 gramov narezanih orehov;
- 250 mililitrov smetane za stepanje.
Priprava:
- V posodi v penasto kremo zmešajte sladkor in sir.
- Nekaj češenj razpolovite, prav tako na rezine narežite nekaj breskev in jih pustite za okras.
- Ostale breskve, češnje ter ananas narežite na manjše koščke in jih dodajte sladkorju ter siru.
- Zmešajte in v kremo vmešajte narezane orehe ter na koncu še stepeno smetano.
- V pekač za mufine položite papirnate modelčke, jih napolnite s kremo ter okrasite z razpolovljenimi češnjami in rezinami breskev.
- Postavite v zamrzovalnik, da masa zamrzne in jo iz njega vzemite 10 minut, preden tortice postrežete.
Nasvet: V receptu je navedeno vloženo sadje. A v času, ko nas narava razvaja s češnjami in je mogoče kupiti tudi že prve breskve, bodo sladoledne tortice še boljše, če boste uporabili sveže sadeže.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar