Top 5 svežih serij, ki vas lahko zasvojijo

Veliki ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflix nas vsakič znova navduši s pestro ponudbo serij in filmov in prav nič čudnega ni, da so njihove serije letos nominirane tudi za oskarje. Katere bi lahko gledali kar ves dan?

11.2.2019 ob 4:28

micna_serija_netfli_film.jpg

Če obožujete serije in poznate Netflix, spletno platformo za ogled televizijskih serij in filmov, sta vam zagotovo že znana izraza Netflix & chill ter Binge watching. Prvi je ena naših najljubših dejavnosti ob prostih popoldnevih ali koncih tedna, ko si prižgemo Netflix (ali kakšen drug kanal za ogled serij) in čiliramo, torej počivamo in uživamo. Drugi pa se nanaša na vsebine, ki so tako dobre, da namesto ene epizode pogledamo kar celo sezono. Katere si lahko ogledamo brez odmora?

Dogs of Berlin

Kako dobro poznate Berlin in njegove kotičke, kamor ni pametno zaiti? Zgodbo serije gradita policista Erol Birkan in Kurt Grimmer, ki raziskujeta umor nemškega nogometnega zvezdnika turških korenin Orkana Erdema.

Seznam potencialnih osumljencev je dolg – od neonacistov iz berlinskega okrožja Marzahn, libanonskega družinskega klana iz iste soseske, kjer je odraščal nogometaš, do turških nacionalistov, ki jih je Erdem jezil, ker je namesto za Turčijo igral za Nemčijo, do nogometnih navijačev in turške mafije … Da bi odkrila resnico, morata policista globoko v berlinsko podzemlje …

In ker je dogajanje vedno napeto, boste težko pogledali le eno epizodo, ampak vas bo radovednost silila k temu, da si kar vso sezono pogledate na en mah.

You

Kaj storiti, ko se karizmatičen neznanec iz očarljivega fanta spremeni v zalezovalca? You je ameriški psihološki triler, kjer imata glavno vlogo Joe Goldberg in Guinevere Beck. Joe vodi knjigarno v New Yorku in se zaljubi v stanko – Guinevere. In to do te mere, da z njo postane obseden. Ker jo zalezuje, o njej ve vse, trdno pa je odločen tudi, da bo odstranil vse ljudi, ki lahko pridejo med njiju.

Mimogrede, če ste pred leti gledali tudi serijo Opravljivka (Gossip Girl), vam bo glavni igralec gotovo znan!

Sex Education

Kako srednješolci razmišljajo o seksu? Komična drama spremlja socialno nerodnega srednješolca Otisa, ki živi z mamo, ki dela kot terapevtka za spolnost. Čeprav ima velik del njegovih sošolcev do zdaj že spolne odnose ali so se vsaj že spoznali s samozadovoljevanjem, je Otisu že misel na to grozljiva.

S sošolko Meave, ki ima na šoli sloves plehkega dekleta (čeprav to v resnici ni) združita moči in ustanovita kliniko, kjer lahko sošolci razpravljajo o svojih seksualnih težavah. Zabavno in poučno – tudi če ste že zdavnaj skozi fazo spoznavanja lastnega telesa in čustev.

The Crown

Serija The Crown (Krona) spremlja življenje in kraljevanje britanske kraljice Elizabete II. Gre za eno najdražjih serij, saj so stroški produkcije ocenjeni na vrtoglavih 100 milijonov funtov. V njej boste spoznali zgodovinsko ozadje, spletke in navade kraljeve družine. Tudi če spada med tiste, ki jih britanski dvor ne zanima preveč, prisežemo, da vas bo pritegnila.

Kraljico Elizabeto igra Claire Foy, princa Philipa pa Matt Smith, a ne za dolgo. Po drugi sezoni se zasedba zamenja, saj prihaja novo časovno obdobje, v katerem bodo vsi malo starejši. Nova kraljica bo tako kmalu Olivia Colman.

Black Mirror

Vsaka epizoda v seriji ima povsem svojo zgodbo, od likov, krajev do zapletov, vse pa so postavljene v bližnjo prihodnost, kjer je tehnologija, kot jo poznamo dandanes, še bolj napredna. Serija je kritika sodobnega strmenja v "črna ogledala", torej v zaslone pametnih telefonov, računalnikov, televizije in tablic. Serija odlično prikaže absurdne situacije in njihove temne plati, v katerih se je znašla družba.

Od očesnih vsadkov, ki spremljajo vsak vaš pogled, do vrednotenja življenj z všečki, izgube spomina na račun tehnologije, povezovanjem z umrlimi prek družbenih omrežij in drugim grozljivimi stvarmi, ki jih ljudem lahko prinese ali odvzame tehnologija.

In ko smo že mislili, da smo videli vse, smo dočakali še samostojni interaktivni film Black Mirror: Bandersnatch. Poseben je zato, ker lahko vplivate na potek zgodbe tako, da na pilotu izbirate odločitve likov med samim predvajanjem filma. Noro, kajne?

Avtor: F. M.
Foto in video: Netflix/YouTube

PREBERITE ŠE: Lepa afna odkrito z Ulo: Vedno več mladih je utrujenih in izgorelih. Ne bi bila rada tam. ALI "Pride dan, ko nismo na prvem mestu. Ko se vsem godi ista krivica. Ko vse boli." (piše: Maja Fister)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)