Kraljica Netflixove serije The Crown plačana manj od moškega soigralca

Netflix priznal razliko.

14.3.2018 ob 8:40

crown_RTX3JG78.jpg

Očitno celo angleška kraljica ne dobi enakovrednega plačila, so zapisali pri Huffington Postu. Producent Netflixove serije The Crown je namreč na eni izmed tiskovnih konferenc priznal, da je bila Claire Foy za svojo vlogo angleške kraljice plačana manj kot soigralec Matt Smith, ki igra njenega televizijskega soproga, princa Philipa.

Foyova je za delo dobila 40.000 dolarjev na epizodo, zaslužek Smitha pa ni znan. Producenti so višji honorar opravičevali z dejstvom, da je Matt Smith bolj prepoznan, slavo mu je namreč prinesla vloga v seriji Doctor Who. Claire Foy je za vlogo Elizabethe II. lansko leto prejela Zlati globus, po pisanju omenjenega medija pa jo je pohvalila celo britanska kraljica.

crown_RTX3JGFB.jpg

Kreativna direktorica produkcijske hiše, pod katero nastaja serija, Suzanne Mackie je za Variety zatrdila, da se kaj takšnega ne bo več zgodilo. »V nadaljnjih snemanjih noben ne bo plačan več kot kraljica,« je povedala. A to Claire Foy ne pomaga prav veliko, saj je v 3. in 4. sezoni serije ne bo več. Zgodba se namreč premakne nekaj let naprej, starejšo kraljico pa bo igrala Olivia Colman. Kdo bo princ Philip še ni razkrito. 

Avtorica: Da. M. 
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)