Sedem idej, kako na njen dan razvajati mamo, ki ne mara rož

Materinski dan praznujemo na 25. marca in je neformalen praznik posvečen materam. Kako boste letos počastili svojo? Imamo nekaj idej!

23.3.2018 ob 5:45

mama_micna_thinkstoc.jpg

Materinski dan letos pride ravno na nedeljo, kar pomeni, da bo imel velik odstotek mam na ta dan tudi dela prost dan, da ga ne bo preživela med kuhanjem in pranjem perila, pa smo zbrali nekaj idej, kako jo lahko razvajate. Rože so seveda vedno varna izbira, a morda letos lahko pripravite nekaj, česar res ne bo pričakovala. Vaše družbe in prijaznih besed, na primer.

Organizirajte družinsko fotografiranje

Zbrskajte nekaj starih družinskih fotografij in jih poskušajte ponoviti z identičnimi portretiranci, v identičnih pozah in opravah, le da boste tokrat na njih malo starejši. Doza smeha je zagotovljena! Šopek lepih spominov pa tudi! 

Na izlet!

Pripravite ji presenečenje in jo povabite na izlet. Povejte ji, kako se naj najprimerneje obleče, ne zaupajte pa ji končne destinacije. Ali jo boste peljali do Bleda, Pirana ali česa manjkrat videnega, je odvisno od vaše inovativnosti, zagotovo pa bo vesela že prepevanja v avtu med vožnjo do cilja. 

Peljite jo na zmenek 

Kaj pa, če bi na zmenek peljali svojo mamo? Lahko gresta v gledališče, na koncert in v kino ali pa morda na večerjo v njeno najljubšo restavracijo – mimogrede, Teden restavracij traja ravno do 25. marca! 

Napišite ji pismo 

Če bi radi podarili nekaj sentimentalnega, pa vam izražanje čustev v živo ne gre najbolje od rok, ji napišite pismo. V njem se ji zahvalite za stvari, s katerimi vam je oblikovala življenje (poleg najbolj očitnega dejstva, da vam je življenje sploh dala) in zapišite, katere lastnosti na njej najbolj cenite.

Skuhajte večerjo

Če je v navadi, da nedeljska družinska kosila pripravlja mama, naj tokrat ne bo tako. Razporedite delo, pripravite svečano večerjo, njo pa posedite na fotelj, medtem ko ji kakšen drug za to usposobljen družinski član zmasira noge in nalakira nohte. Seveda je tudi pomivanje posode vaša zadolžitev. 

Prijavite jo na tečaj

Če že dolgo sanjari o kakšnem hobiju, na primer jogi, slikanju, fotografiranju ali kakršnemkoli drugem ustvarjanju, jo prijavite na tečaj. Še boljše bo, če boste nanj hodili kar z njo in ji priskrbeli zagotovljeno uro kakovostnega druženja na teden!

Z inovativno voščilnico, ki jo bo nasmejala

Kakšno je najprimernejše darilo za vašo mamo, veste sami. Če bodo to rože, pazite, da bodo njene najljubše, če bo parfum, naj bo tak, ki ji zagotovo diši in če bo to set kozmetike za razvajanje, naj nanj vsaj ne bo alergična. Karkoli ji boste že podarili, ji lahko ob materinskem dnevu voščite tudi z zabavno voščilnico. Na Etsyju smo zbrali nekaj resnično zabavnih idej, ki jih najdete v spodnji galeriji.

Avtor: F. M.

Foto: Thinkstock, Etsy


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)