Poletno drugačne ledene kocke

Namesto s povsem navadnimi se pohladite z drugačnimi ledenimi kockami, ki popestrijo pijačo.

15.7.2015 ob 8:15

shutterstock_137809235.jpg

Za hlajenje pijač poleti niso primerne zgolj običajne kocke ledu. Poigrajte se malce in jim dodajte sadni sok, koščke sadja za večerno izdajo pa lahko tudi malce alkohola. Nimate idej? Poglejte si naših šest.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Kocke s koščki sadja. V posodice za led nalijte limonin sok in v vsako kocko dodajte koščke priljubljenega sadja, denimo jagode ali kivi. Tako pripravljene ledene kocke dodajte  kozarcu običajne ali mineralne vode, ki bo še dodatno ohladila telo ter jo hkrati navdala še z vitamini.


Potrebujete še več navdihov za osvežitev?

shutterstock_290825096.jpg

Kolobarčki iz lubenice. Iz mesa lubenice ali melone izrežite kolobarčke (lahko z manjšim kozarčkom), jih položite na pladenj in zamrznite. Tako pripravljene lahko dodate običajni ali gazirani vodi, sadnim sokovom in tudi sadnim koktajlom. Če jih ne boste porabili takoj, jih v zamrzovalniku hranite v plastični vrečki za zamrzovanje živil.

Zmrznjeno jagodičevje. V gazirano vodo, šampanjec ali drug napitek z mehurčki stresite nekaj zamrznjenih malin, borovnic, ribeza ali drugo jagodičevje. To bo pijačo ohladilo, vas pa dodatno osvežilo.

Kocke ledu s kavnim likerjem. Zmešajte pol skodelice kuhane kave s skodelico irskega kremnega likerja. Napolnite modelčke za led in zamrznite. To bo odličen dodatek ledeni kavi.

shutterstock_269286320.jpg

Kocke ledu s  kokosovim mlekom in rumom. Zmešajte enako količino kokosovega mleka in ruma ter napolnite posodice za led do dveh tretjin. Počakajte, da vsebina zamrzne in dodajte še ananasov sok. Zamrznite še enkrat in dodajte tako pripravljene kocke poletnim pijačam, s katerimi se razvajate zvečer.

Mojito kocke. Skodelico limoninega ali limitnega soka zmešajte s pol skodelice ruma. Napolnite posodo za led in vsaki kocki dodajte malo naribane limonine lupine ter listek mete. Zamrznite. Ta ledena različica znanega kubanskega likerja bo odličen dodatek gazirani vodi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)