Osvežitev za pet: pijača, ki najbolje odžeja

Z vitamini obogatena voda bo vaše telo navdala z vitamini, minerali in antioksidanti.

7.6.2015 ob 10:30

shutterstock_127102304.jpg

Ko vas v vročih dneh zaobide žeja, največkrat posežete po hitri, a morda ne najbolj zdravi rešitvi. Pivo je nedvomno ena od takšnih pijač, mi pa vam nudimo recept za napitek, ki je bolj učinkovit in prija tako duši kot telesu.

Sestavine:

  • Dve skodelici borovnic,
  • dve pomaranči,
  • ena limona,
  • ena velika kumara,
  • nekaj listkov bazilike,
  • tri litre vode.
shutterstock_129976943.jpg

Priprava: Borovnice operite, pomaranči olupite in ju narežite na koščke, limono prav tako olupite in narežite, enako storite s kumaro. Sestavine stresite v velik vrč. Dodajte vodo in vse skupaj za dve uri postavite v hladilnik. Po dveh urah uživajte v osvežujočem napitku.

Pred uživanjem ga lahko precedite, lahko pa pustite, da kakšen košček sadja (zlasti borovnic) in zelenjave pade tudi v kozarec in ga zaužijete skupaj z vodo.

shutterstock_188728616.jpg

Učinki: Agrumi bodo iz telesa odplaknili strupene snovi, borovnice so bogat vir antioksidantov, bazilika uravnava količino sladkorja v krvi, kumara pa telo navda z minerali.

Dodaten nasvet

Vitaminizirane vode so odličen izvor tekočine v poletnih dneh. Če vam omenjena kombinacija sestavin ni všeč, jih kombinirajte po želji. Baziliko lahko nadomestite z meto, limono z limeto, borovnice pa z malinami ali robidnicami.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)