9.7.2015 ob 10:00
Če ste se kdaj vprašali, zakaj jagodičevje tako hitro napadeta plesen in gniloba, imamo odgovor: za to so krive spore in glive, ki imajo na vlažnih in mehkih jagodah, malinah, robidnicah, borovnicah ter podobnih zakladih narave idealne razmere za rast in razvoj.
Na srečo pa obstajajo zvijače, s katerimi je mogoče slastnemu jagodičevju podaljšati obstojnost in svežino. Tu je nekaj takšnih, ki vam bodo poleti zagotovo v pomoč.
Za še bolj sadno poletje preberite še:
Vedno v hladilniku
Ko jagodičevje prinesete domov, ga je priporočljivo takoj pospraviti v hladilnik - preden ga operete. Tako namreč ne bo vlažno, možnost, da bi se na njem pojavili gniloba ali plesen, pa bo manjša. Operite ga, tik preden se z njimi nameravate posladkati.
Kako ga prati
Če menite, da zalogam v tednu dni ne boste kos, oprane raje zamrznite. Tudi zamrznjeno jagodičevje je povsem okusno in primerno za pripravo raznih napitkov ali slaščic.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar