Pet drobnih feng šuj nasvetov

Da bi v svoj dom spustili pravo energijo, ne potrebujete temeljite prenove.

27.4.2016 ob 6:25

fs2.jpg

S pomočjo feng šuja je mogoče v bivalni ali delavni prostor vnesti pravo energijo in potrebno ravnovesje. Čeprav so njegova pravila lahko dokaj zapletena, začnite z nekaj preprostimi koraki že danes in kmalu boste občutili pozitiven vpliv te tehnike opremljanja bivalnega prostora.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

V dnevni sobi. Dnevna soba naj bo topla, odprta in naj odseva vaš osebni stil. Izpopolnite jo z umetniškimi deli, fotografijami in vam ljubimi predmeti, vendar naj ne bo prenatrpana. Upoštevajte pravilo manj je več. Namestite talne, namizne  in stenske svetilke, sicer pa naj bo svetloba v njej čim bolj naravna. 

V kuhinji. Prevladujejo naj modre in vijolične barve (lahko detajli), ne pozabite na rastline. Center prostora je štedilnik. Med njim in pomivalnim koritom, naj bo vsaj meter in pol prostora. Če zaradi stiske s prostorom to ni mogoče, pokrijte korito z lesenim pokrovom ali imejte odtok, kadar ga ne uporabljate, zamašen z gumijastim čepom.

fs4.jpg

V spalnici. Postelja mora stati med oknom in vrati. Nad njo ne nameščajte težjih predmetov ter vedno in dosledno zapirajte vrata. Tako tista ki vodijo v prostor kot ona, ki zapirajo omare. V spalnici imejte vedno vsaj tri sobne rastline, ki čistijo zrak in pozitivno vplivajo na spolno življenje.  

V kopalnici. Prostor za čiščenje uma in telesa naj bo vedno čist in urejen. V njem uporabljate nežne odtenke modre, ki prinaša mirnost ter sproščenost. Kopalnico dosledno zračite in ne dopuščajte, da bi se ker koli v njej po nepotrebnem zadrževala voda. 

fs3.jpg

Za delavno mizo. Če ste s hrbtom obrnjeni proti vratom, vam najbrž primanjkuje pozitivne energije. Pisalna miza naj bo vedno urejena, skušajte vključiti barve, ki zagotavljajo večjo storilnost. Denimo rjavo, zeleno in oranžno. Dobrodošli so še detajli v vijolični, saj pozitivno vpliva na finančno področje in kariero. Tudi na pisalni mizi so obvezni lončnica, fotografija in malenkost, ki vam največ pomeni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)