Najpogostejše napake pri pomivanju kozarcev

Zaradi njih ti ne sijejo tako, kot bi si želeli.

14.3.2017 ob 8:00

shutterstock_452812441.jpg

Kaj je hujšega kot razbit vinski kozarec? Tisti, ki je lisast in vino v njem sploh ne pride do pravega izraza. Zato poglejte, katere so najpogostejše napake pri pomivanju vinskih kozarcev, se jim izognite in poskrbite, da bodo ti dolgo celi ter vedno sijoči.

Več uporabnih namigov vas čaka na Facebooku 

Med pomivanjem ga držite za pecelj

Naj vam povemo: to je najobčutljivejši del vaše kupice. Kadar jo milite in splakujete, jo je bolje držati za čašo. S tem ne samo, da boste obvarovali najtanjši del, tedaj, ko bo kozarec zaradi vode in detergenta postal spolzek, ga boste tudi lažje držali.

Pomivate jih s prevročo vodo

Seveda si želite, da bi iz njih z njo odplaknili vso umazanijo in bakterije. Vendar vroča voda kaj lahko povzroči razpoke na občutljivem steklu. Mlačna je za pomivanje kozarcev veliko primernejša.

Uporabljate dišeče detergente

Vonj po limoni, pomaranči ali jabolku je res mikaven, a kaj lahko boste tvegali, da se bodo dišavne note prenesle na vino, ko ga boste naslednjič postregli v pomitih kozarcih. Zanje so detergenti brez vonja boljša izbira.

Pustite jih, da se posušijo sami

Potem, ko jih pomijete in splaknete jih pustite, da se posušijo sami. A če je vaša voda trda, se bodo na steklu nakopičili minerali, ki bodo tam pustili bele ali sive lise. Raje zato vzemite mehko suho krpo iz mikrovlaken ter z njo obrišite in zloščite oprane kupice.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)