14.3.2017 ob 8:00
Kaj je hujšega kot razbit vinski kozarec? Tisti, ki je lisast in vino v njem sploh ne pride do pravega izraza. Zato poglejte, katere so najpogostejše napake pri pomivanju vinskih kozarcev, se jim izognite in poskrbite, da bodo ti dolgo celi ter vedno sijoči.
Več uporabnih namigov vas čaka na Facebooku.
Med pomivanjem ga držite za pecelj
Naj vam povemo: to je najobčutljivejši del vaše kupice. Kadar jo milite in splakujete, jo je bolje držati za čašo. S tem ne samo, da boste obvarovali najtanjši del, tedaj, ko bo kozarec zaradi vode in detergenta postal spolzek, ga boste tudi lažje držali.
Pomivate jih s prevročo vodo
Seveda si želite, da bi iz njih z njo odplaknili vso umazanijo in bakterije. Vendar vroča voda kaj lahko povzroči razpoke na občutljivem steklu. Mlačna je za pomivanje kozarcev veliko primernejša.
Uporabljate dišeče detergente
Vonj po limoni, pomaranči ali jabolku je res mikaven, a kaj lahko boste tvegali, da se bodo dišavne note prenesle na vino, ko ga boste naslednjič postregli v pomitih kozarcih. Zanje so detergenti brez vonja boljša izbira.
Pustite jih, da se posušijo sami
Potem, ko jih pomijete in splaknete jih pustite, da se posušijo sami. A če je vaša voda trda, se bodo na steklu nakopičili minerali, ki bodo tam pustili bele ali sive lise. Raje zato vzemite mehko suho krpo iz mikrovlaken ter z njo obrišite in zloščite oprane kupice.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar