28.2.2016 ob 11:00
Zdi se, da je kuhanje testenin povsem preprosto. A v resnici ni tako. Da bodo res okusne in take, kot morajo biti, poglejte, katerim napakam bi se po mnenju strokovnjakov morali izogniti.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Kuhanju v premajhni posodi
Pri kuhanju testenin je ključna dovolj velika posoda. Za 100 gramov testenin potrebujete liter vode. Če jih ne boste kuhali v zadostni količini vode, bodo postale lepljive in kašaste.
Nepravilnemu dodajanju soli
Vodo je treba soliti šele, ko zavre, torej trenutek prej, preden vanjo stresete testenine. Tako bodo bolje vpile sol, zato je boste potrebovali manj, kot če bi jo dodali na začetku kuhanja, dokler je voda še hladna.
Dodajanju olja vodi
Mnogi na začetku kuhanja v vodo kanejo nekaj kapljic olja, da testenine ne bi postale lepljive. A lepljivost testenin boste preprečili z zadostno količino vode in s pogostim mešanjem. Maščobi se med kuhanjem izogibajte, sicer se zaradi nje na testenine ne bo prijela omaka.
Spiranju testenin po kuhanju
Z mrzlo vodo z njih spirate tudi značilen okus.
Zlivanju vode, v kateri so se testenine kuhale, v odtok
Slavni kuharji jo uporabijo za zgostitev omake, s katero bodo prelili testenine. Tako bo tudi vaša okusnejša in ji hkrati ne bo treba dodajati drugih zgoščevalcev.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar