25.2.2016 ob 9:00 | Foto: Petra Furlan, Shutterstock | Avtor: Petra Furlan
Pica (italijansko pizza) je italijanska jed iz testa, nadevanim predvsem s paradižnikovim pirejem in sirom. Začinimo jo z origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italijanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti - PICA MARGERITA.
Pravi italijanski recept za pripravo najboljšega testa za pico je Mična tokrat dobila pri strastni ljubiteljici kulinarike, ki prihaja iz Italije. Svetujemo vam, da si pred ogledom videa najprej preberete spodnje nasvete, brez katerih dobra pica ne bo uspela.
--> Preberite še: Presenečeni boste, kaj vse smo skuhali iz samo enega kilograma moke
Pico obložite z sestavinami po želji vendar med samo pripravo upoštevajte naslednje:
Kako Mična speče pravo italijansko pico in kakšno razmerje sestavin uporabi, si poglejte v spodnjem posnetku.
Priporočamo tudi
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar