Tri rešitve, kako bo vaša kuhinja lepše dišala

Da bo v vaši kuhinji vedno lepo dišalo, si pomagajte s preprostimi in naravnimi načini.

4.11.2015 ob 12:30

shutterstock_72356344.jpg

Kuhinja je srce doma. V njej ne samo, da se pripravlja hrano, pogosto ob njeni mizi posedimo in kramljamo. Prav zato se kar najbolj trudimo, da bi bilo v njej vedno prijetno ter prisotnih čim manj dejavnikov, ki takšno počutje ovirajo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

V prvi vrsti pri tem mislimo na vonje, ki imajo takšen ali drugačen izvor, prav vse pa je mogoče odpraviti. Poglejte si tri naravne rešitve za tri težave.

shutterstock_144339370.jpg

Vonj po postani hrani. Velikokrat po pripravi okusnih obrokov v kuhinji ostane vonj po hrani, ki ga tudi z zračenjem ni mogoče odpraviti. Če vas torej zjutraj, ko vstanete, v kuhinji pozdravi vonj po večerji, si pomagajte takole: v lonček z vodo položite nasekljan pomarančni olupek in cimet - žličko tistega v prahu ali cimetovo skorjo. Dolijte deciliter vode, postavite lonček na štedilnik in pustite, da njegova vsebina zavre. Pustite vreti in dišeča para bo pregnala vonj po hrani. Po potrebi dolijte vodo.

Neprijeten vonj iz hladilnika. Najprej poiščite vzrok zanj in ga odstranite. Nato pa v posodico natresite jedilno sodo in jo za en dan postavite v hladilnik. Če so vonji trdovratni, počakajte nekaj dni. Vpila bo neprijetne vonje. Podoben učinek pa imajo tudi kavna zrna, izjemno trdovratne vonje pa bo na enak način odstranilo aktivno oglje.

shutterstock_273214490.jpg

Cigaretni vonj. Naj vas najprej opozorimo, da sledeča metoda deluje le, če imate občasno obiske, ki se tej razvadi ne morejo odpovedati, vi pa jim dovolite, da cigareto prižgejo pri vas doma. Če ste strastni kadilci sami in kadite vsak dan, ne bo delovala. Torej, vonj po cigaretah prežene kis. Alkoholnega nalijte v posodico in jo več ur pustite v kuhinji. Za hitrejšo rešitev pa v razmerju 50:50 zmešajte kis in vodo v plastenki z razpršilom ter vsebino poškropite po zraku. Kis bo vsrkal vonj, tudi njegov pa bo po nekaj minutah iz zraka izginil in za seboj pustil le svežino.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)