Najlažji način za lupljenje česna

Zlasti česen z večjimi stroki lahko olupite kar brez noža.

12.1.2016 ob 9:00

shutterstock_206775643.jpg

Radi ga imate, z njim plemenitite jedi, a žal vam roke po tem, ko česen olupite, velikokrat smrdijo. S pomočjo sledeče zvijače se boste temu izognili.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Česen, kozarec in mišice

Glavico česna razdelite na posamične stroke, te stresite v steklen kozarec s pokrovom, ga pokrijte in res dobro pretresajte.

Po nekaj minutah tresenja česen stresite v posodo in videli boste, da je olupek odpadel s strokov, ki jih boste samo še ločili od ostankov ter z njimi oplemenitili jedi. Pred tem pa še telovadili.

A pozor: šlo bo le pri česnu z večjimi stroki. Pri tistem z manjšimi in bolj aromatičnimi pa bo še vedno najbrž potreben nož.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)