28.12.2015 ob 10:45
Najbrž si ne predstavljate jutra brez dišeče kave. Da pa bi ob njej uživali še bolj, si poglejte tri preproste načine, kako jo izboljšati.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Uporabite hladno vodo. Pri kuhanju vode uporabite hladno vodo iz pite. Vroča bo na štedilniku res prej zavrela, a je zaradi čakanja v bojlerju v njej raztopljenih več mineralov, ki lahko vplivajo na okus kave. In to ne v pozitivnem smislu.
Uporabite več kave. Razen, če niste zagovornik res "šibke" kave, na deciliter vode dodajte vsaj tri zvrhane žličke kave. Na nekaterih embalažah piše, da je ena žlička dovolj, a verjemite, v tem primeru velja - več je boljše.
Najprej sladkor in mleko. Mešanje? Raje ne. Če boste v skodelico najprej dodali sladkor in mleko, šele nato pa kavo, to sploh ne bo potrebno. In usedlina bo ostala na dnu, vi pa boste s svojo kavo bolj zadovoljni.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar