Kava razvaja tudi stopala

Spodbuja pretok krvi, zato prežene zatečenost nog in bolečine, ki so posledica dolgotrajnega stanja ali nošenja visokih pet.

23.10.2015 ob 12:00

shutterstock_177257669.jpg

Kava je lahko veliko več kot zgolj napitek, ki vas zjutraj prebudi in spravi v pogon. Z njo lahko razvajate tudi svoje telo. Zlasti tisti del, na katerega žal največkrat pozabimo: stopala.


Že slediš Mični na Facebooku?

Če veliko časa preživite v stoje ali radi nosite pete, vas noge morda večkrat bolijo, gležnji pa zatekjo, si privoščite kofeinsko kopel. Ta bo spodbudila pretok krvi v stopalih ter pregnala bolečino in zatečenost nog.

shutterstock_252911398.jpg

Zjutraj takole

Kadar imate že zjutraj čas za krajše razvajanje, si skuhajte tri skodelice kave. Eno nalijte v skodelico, drugi dve v lavor, kamor ste pred tem nalili toplo vodo. Usedite se na stol, vzemite v roke skodelico kave, stopala pa potopite v lavor in za petnajst minut uživajte v vonju ter vseh učinkih.

Stopala splaknite pod čisto vodo, jih osušite in negujte s kremo.

Zvečer malce drugače

Če si takšno nego privoščite zvečer, skuhajte dve skodelici kave in skodelico čaja. Noge prav tako 15 minut namakajte v kavni kopeli, ob tem pa srebajte čaj, ki vam ne bo kratil spanca. Noge po negi umijte, osušite, na debelo namažite s kremo in čeznjo poveznite bombažne nogavice. V njih preživite noč. Vaša stopala bodo zjutraj spočita, negovana in lepa.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)