Nekaj je na menjavi letnih časov. Nekaj magičnega in privlačnega. In ker je prav jesen tista, ki nas razvaja s prenekaterimi darovi, jih nedvomno velja izkoristiti. Tudi buče, ki zorijo po poljih.
Že slediš Mični na Facebooku?
Uporabite jih malce drugače in z njimi oplemenitite okusno kavo, s katero se tako radi pogrejete in okrepčate. Poglejte, kako in presenetite sebe ter svoje goste.
Za štiri osebe potrebujete:
- 400 mililitrov polnomastnega nesladkanega kokosovega mleka,
- 30 do 40 mililitrov javorjevega sirupa (odvisno, kako sladko kremo si želite),
- 17 gramov bučnega pireja (v pire pretlačene kuhane buče vrste hokaido ali maslenka),
- 39 gramov masla (če želite kremo povsem brez mleka uporabite kokosovo maslo),
- kapljico izvlečka vanilje,
- pol žličke cimeta
- četrtino žličke muškatnega oreščka
- 450 mililitrov kuhane kave.
Priprava:
- Kokosovo mleko, javorjev sirup, bučni pire, maslo, vaniljo, cimet in muškatni orešček stresite v blender. Mešajte, da dobite enakomerno zmes.
- Preljite jo v posodo in jo približno deset minut segrevajte na pari.
- Segreto mešanico znova preljite v blender in mešajte še 10 sekund, da postane čvrsta. Če se ne zgosti, lahko oddate žličko utrjevalca smetane.
- Skuhajte kavo.
- Kavo nalijte v štiri skodelice in jim dodajte tako pripravljeno kremo, ki jo lahko po želji okrasite še s smetano in naribanim cimetom.
- Če kave ne marate, lahko z bučno kremo oplemenitite kakav in si privoščite popolno jesenko razvajanje.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar