Hitri triki, ki odpravijo podočnjake

Nikar ne obupajte, če se kljub zadostni količini spanca zbujate z zatečenimi očmi in podočnjaki.

23.10.2015 ob 6:30

Vnesite vsebino

Ko se začne kurilna sezona, se pogosteje zbujamo z zatečenim obrazom ter temnimi podočnjaki pod očmi. Vzrok za to tiči v upočasnjenem pretoku krvi v segretih prostorih, tudi v spalnici.


Že slediš Mični na Facebooku?

Ta spodbuja kopičenje vode v celicah in se v končni fazi odraža v zatečenih očeh in podočnjakih. Da z njimi ne bi prestrašili sodelavcev v službi ali ob pogledu v ogledalo celo sebe, poglejte, kako jih hitro lahko odpravite.


Preberite si še:

shutterstock_283789397.jpg

Korektor. Korektor je najhitrejši in najlažji način za prikrivanje temnih podočnjakov. Ta sicer težave ne bo rešil, bo pa jo zakril. Uporabite korektor tekoče teksture, saj so ti lažji in koža jih hitreje vpije. Korektor natapkajte okoli oči, poiščite pravi odtenek in z njim ne pretiravajte, sicer bo učinek ravno nasproten od pričakovanega.

Kocke ledu. Da bi zožili kapilare, ki so krive za temne kroge pod očmi in da bi ublažili zateklost oči, v krpico zavijte nekaj kock ledu in z njimi nekaj minut masirajte omenjena področja.

Ledena žlica. Na enak način deluje tudi žlica. Zvečer jo položite v zamrzovalnik in jo zjutraj s hrbtno stranjo pristanite na podočnjake. Ti bodo hitro izginili.

shutterstock_197472953.jpg

Vrečke zelenega čaja. Še ena domača pomoč: ko skuhate priljubljen napitek, dve vrečki za deset minut postavite v hladilnik in jih nato od 10 do 15 minut položite na oči. Zmanjšali boste njihovo zabuhlost.

Rezine kumare. Nedvomno najstarejša metoda za odpravljanje zatečenih oči in podočnjakov. Kumaro narežite na rezine, jih ohladite in prislonite na oči. Zagotovo bodo zmanjšale kapilare in pregnale zatečenost.

Voda. Eden od možnih vzrokov za zatekle oči in podočnjake je dehidracija, posledično se tekočina zadržuje v celicah, te pa nabreknejo. Zlasti je to izrazito, če ste zvečer jedli slane jedi. Zato se takoj, ko vstanete, odžejajte s kozarcem vode, dovolj pa jo spite preko celega dneva.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)