Napake, ki poudarjajo podočnjake

Preverite, kako lahko preprečite njihov nastanek.

29.3.2015 ob 9:00

shutterstock_65070265.jpg

Če vas mučijo podočnjaki, zaradi katerih ste videti utrujeno in neprivlačno, je morda nekaj narobe z vašo rutino, s katero skušate skrbeti za svojo lepoto.

Katere so največje napake v vsakodnevni negi kože, zaradi katerih so temni kolobarji pod očmi še bolj izraziti?

Ne uporabljate kreme za sončenje

Kremo za sončenje bi morali na obrazu uporabljati skozi vse leto, ne samo poleti. In še posebej natančni bi morali biti z njenim nanosom na področju okoli oči. A ker se bojite, da bi krema prišla vanje in bi vas zato pekle, ta predel največkrat ostane nezavarovan. Napaka. Koža je tam zelo tanka in sončni žarki jo hitro poškodujejo, podočnjaki pa so zato bolj opazni.

Pretiravate z retinolom

Retinol (oblika vitamina A) v določeni meri težavo res odpravlja, pretiravanje z njim pa je še ena od napak, ki poudarja videz podočnjakov. Na koži namreč povzroči nastanek rdečih madežev, ti pa sčasoma postanejo sivkasti ali rjavkasti. Zlasti je to značilno za ženske, ki imajo po naravi temnejšo polt. Kreme z retinolom uporabljajte po predhodnem posvetu z zdravnikom ali farmacevtom ter upoštevajte njuna navodila.

Čiščenja obraza se vedno lotite z nežnimi potezami.

Premočno čiščenje

Zadnja napaka je grobo odstranjevanje maskare, svinčnika, črtala in senčil za oči z bombažnimi blazinicami. Zaradi tega lahko popokajo kapilare, kar privede do izrazitih podočnjakov. Raje uporabite proizvode za čiščenje, ki ličila nekoliko zmehčajo in posledično za odstranjevanje teh ne potrebujete močnih prijemov. Koža vam bo zagotovo hvaležna.

Vroča voda

Tudi ta nikakor ni zaveznik lepe kože pod očmi. Zaradi toplote podočnjaki postanejo še bolj izraziti in oči so videti bolj zatečene. Zato obraza nikoli ne umivajte z vročo, pač pa vedno z mrzlo ali mlačno vodo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)