Naravni pripomočki za lepe nohte

Porumenele nohte lahko polepšate na povsem naraven način.

24.3.2015 ob 9:00

shutterstock_200777846.jpg

Lepi in negovani nohti so ogledalo skrbi za nego in higieno. A pogosto lakiranje, zlasti s temnejšimi odtenki manj kvalitetnih lakov, lahko spremeni njihovo barvo. Zgornji sloj tako dobi rumenkast pridih, ki je, kadar si nadenete zgolj prozoren lak, lahko moteč.

Da bi to težavo rešili, vam ponujamo nekaj preprostih zvijač.

Limonin sok

Limono prerežite na pol in z sadežem natrite nohte. Pustite, da limonin sok na njih učinkuje približno pet minut in ga nato sperite z vodo. Roke nato negujte s hranljivo kremo. Po približno treh takšnih negah bo učinek beljenja že viden.

Jedilna soda

Vzemite za jušno žlico jedilne sode in vanjo nakapajte toliko vode, da dobite gosto pasto. Z manjšo ščetko natrite nohte, počakajte pet minut in roke nato umijte. Učinek bo viden že po eni negi.

Pasta za beljenje zob

Enak postopek, kot z jedilno sodo, lahko izvedete s pasto za beljenje zob. S čisto, suho ščetko s pasto natrite nohte in jih nato sperite z mlačno vodo ter posušite z bombažno brisačo.

Kis

Alkoholni kis ima širok spekter uporabnosti, učinkovit pa je tudi pri tej težavi. Nekaj kapljic nakapljajte na vato in z njo drgnite nohte. Odstranil bo rumeni odtenek.

Eterično olje limone

Tudi eterično olje limone je učinkovito pri zagotavljanju belih nohtov. Nekaj kapljic nakapljajte v skodelico, v katero ste predhodno nalili deciliter vode. Vanjo za pet minut namočite nohte in jim tako vrnite stari sijaj.

Sicer pa odlično zaščito pred temnejšimi laki nudi tudi kvaliteten podlak, ki bo z redno uporabo povsem pregnal porumenele nohte.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)