Triki, s katerimi bodo čevlji udobnejši

Čeprav bi zdaj vsi raje nosili japonke, se moramo sprijazniti s škornji in gležnjarji, ki pa niso vedno najudobnejši.

29.11.2015 ob 9:15

shutterstock_256163881.jpg

Da je čevelj kot narejen za nogo lastnika, ugotovimo šele po nekaj nošenjih in po več urah stanja ali hoje. Kadar se izkaže, da nam ne nudi prav veliko udobja, lahko to rešite z nekaj triki.

Odpravite škripanje čevlja. Nadležni zvok nastane zaradi drgnjenja notranjih delov čevlja, kar lahko rešite čisto preprosto; dvignite notranji vložek in podenj nanesite nekaj otroškega pudra. Ta bo malce podmazal šive, zaradi česar se bo vložek ob čevelj drgnil brez zvoka. Če pa čevelj nima vložkov oziroma se ne dajo dvigniti, puder nanesite na rob notranjosti čevlja.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Preprečite nastanek žuljev. Preden se obujete, si na peto namažite vazelin, otroški puder ali dezodorant.

shutterstock_173110061.jpg

Olajšajte bolečino v visokih petah. Visoke pete povzročajo tudi žulje med prsti, kar lahko preprečite z medicinskim lepilnim trakom; sredinec in prstanec preprosto zlepite skupaj in dobili boste več prostora v čevlju, prsta pa se ne bosta drgnila drug ob drugega.

Raztegnite nove čevlje. Novi čevlji lahko prvič precej tiščijo, a to lahko preprečite. Obujte si debele nogavice, nato čevlje in s sušilnikom za lase za dve minuti usmerite topel zrak v predele, ki so najtesnejši. Potem se nekaj časa z nogavicami sprehajajte po stanovanju.

Rešite se zlizanega podplata. Zlizan in drseč podplat, ki lahko v zimskih temperaturah postane celo nevaren, podrgnite z brusilnim papirjem. Tako bo oprijem boljši.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)