Kako še pred nakupom vedeti, ali bodo čevlji boleči

Nakupovanja čevljev s petkami se lotite pametno in premišljeno.

25.4.2015 ob 12:00

ParisstrS14316.jpg

Naj vas ne zavedejo le lepa oblika, visoka peta in misel na to, kako se bodo podale k novi obleki. Vsak čevelj pred odhodom do blagajne temeljito proučite in se prepričajte, ali je vreden vašega denarja.

Bodite pozorne na obliko pete, ne le na višino. Seveda je višina prva, ob kateri dobro premislite, ali boste zmogle. Potem si oglejte strukturo pete; debelejša je, lažje boste hodile. Če niste prepričane o svojih sposobnostih, iščite čevlje s polno peto, ki prinašajo še največ stabilnosti.

Material je ključnega pomena. Če se da, kupite čevlje iz usnja ali semiša, saj naravni materiali lepše in bolje zaobjamejo vašo nogo in se po potrebi tudi malce raztegnejo. Sčasoma se bodo oblikovali po vaši nogi in hoja bo veliko prijetnejša in neboleča.

Debelejša kot je peta, stabilnejša je. Hoja bo tako veliko udobnejša.

Na testni sprehod po trgovini. V novih čevljih ne naredite le nekaj korakov naprej in nazaj, temveč se v njih sprehodite po vsej trgovini. Naredite tudi test z zaprtimi očmi in se osredotočite le na stopala in na to, kako se počutijo v novih čevljih. Bodite pozorni na pritiske, saj je to lahko znak, da se bodo tam sčasoma oblikovali žulji.

Po nakupih ob koncu dneva. Takrat so noge že malce otečene, s čimer boste dobili boljši občutek pri pomerjanju. Če se boste po nakupih odpravili zjutraj, lahko kupite številko premajhne.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)