Kaj sodi v dnevno sobo vsakega dekleta

Poglejte, kaj v vaši ne sme manjkati.

22.3.2018 ob 2:10

dom_ikea_3.jpg

Bi radi nekaj navdiha pri opremljanju ali preurejanju dnevne sobe? Od malenkosti do malo večjih predmetov ...  Imamo nekaj idej, ki nedvomno sodijo v dnevno sobo vsakega dekleta.

Bar

Čeprav niste ravno ljubiteljica pijače, je lično stojalo z različnimi tekočimi dobrotami tisto, ki bo poživilo prostor. Položite nanj priljubljeno vino, druge alkoholne pijače ali sokove, pripomočke za izdelovanje koktajlov in lične kozarce ter nekaj dekorativnih predmetov. Vaša dnevna soba bo v hipu drugačna. In večkrat boste imeli obiske.

Lepa knjižna polica

Ni boljšega načina, s katerim bi postavili vaša priljubljena knjižna dela na ogled, kot ga zagotavlja lepa knjižna polica. Lahko lesena, lahko vzidana, lahko super moderna ali takšna, s starinskim pridihom. Nanjo položite knjige, uokvirjene slike in druge dekorativne predmete, igrajte se z barvami in višinami ter poživite prostor.

Odeja iz umetnega krzna

Če bi radi v dnevno sobo priklicali razkošje, je ta odličen detajl za doseganje namena. Eno krzno na kavč, eno na stol, kombinirajte jih z okrasnimi blazinami in manjšimi preprogami.

dom_ikea.jpg

Kovinski detajli

Morda ste tradicionalist in imate radi zlato in srebro, ali ste bolj drzni ter si upate izbrati kovinske predmete v rožnati, modri ali zeleni barvi, vsi so odlična dekoracija. Uporabite jih za okvirje, podstavke ali ročaje na omarah in v svojo dnevno sobo spustite glamur.

Udoben kavč

Kavč, ki bo padel v oči. Pozabite na nevtralne barve in si omislite takšnega v živahnih odtenkih ter razkošnih tkaninah. Izberite nianse, ki se bodo podale k vaši ostali opremi, bodo pa dovolj izstopale, da kavč ne bo le udobno sedišče, temveč tudi dekorativni predmet.

dom_ikea_1.jpg

Mizica

Nič o zrelosti ne priča bolj zgovorno, kot lepa mizica, na katero lahko odložite kavo, čaj ali drugo krepčilo. Izberite takšno, ki poudarja vašo osebnost in postavite nanjo lepo lončnico, ličen pladenj ali posodo s prigrizki. Naj bo preprosto, a vendar opazno.

Udoben starinski stol

Ali dva. Ne samo, ker bo nudil dodaten prostor za sedenje temveč tudi, ker bo dnevni sobi dodal novo dimenzijo. Udoben in mehak, položite nanj okrasno blazino, krzneno odejo in si, kadar bo le mogoče na njem privoščite čas samo zase.

Uokvirjen motivacijski rek

Zagotovo ga imate. Tistega, h kateremu se zatečete, kadar niste ravno najboljše volje. Napišite ga na lep papir, obdajte v lep okvir in ga obesite na vidno mesto. Ne zato, ker bi ga lahko pozabili, temveč, da bi vas spomnil na luč tudi tedaj, ko je sami morda ne bi videli.

Udobna mehka preproga

Ta še kako pripomore k udobju in prijetnemu počutju. Po njej boste hodili z bosimi nogami in se ob tem sproščali kar doma. Barva, tekstura in velikost, vse to je vaša izbira, priporočljivo pa je, da je vsaj pol metra od sten.

Stenska galerija

Res je, te so trenutno pravi hit. A ne omislite si je zato, da bi za vsako ceno sledili modi temveč, ker imate veliko spominov, ki jih lahko uokvirite. Ali slik, ki ste jih ustvarili sami. Ali kupili. Lahko se poigrate s kombinacijo osebnih fotografij in umetniških del. Zabavno je na eni sami steni združiti vse, kar imate radi.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)