Po tridesetem to več ne sodi v stanovanje

Naj tvoj dom zadiha v zreli podobi.

29.1.2018 ob 9:35

stanovanje_micna.jpg

Tako kot vse ostalo, se z leti spreminja tudi okus za urejanje notranjih prostorov. Vsak bi seveda želel živeti v stanovanju, v katerem bi mu bilo prijetno in bi hkrati odražalo določeno stopnjo zrelosti. Zato se je treba do tridesetega znebiti nekaterih predmetov, ki so bili včasih aktualni. Zlasti sledeči ne sodijo več v tvoje stanovanje. 

Pano z izrezki in fotografijami

Saj veš, deska, na katero si v študentskih letih z bucikami, magnetki ali žebljički pritrjevala vse, kar se ti je v določenem trenutku zdelo aktualno. Od fotografij do sporočil in izrezkov iz časopisov. Ta v stanovanje zrele osebe ne sodi. Fotografije s panoja raje uokviri in steno spremeni v lično osebno galerijo, tisto desko pa odstrani z vidnega polja.

Prastari fotelj

Njegov rob je že spraskan, prevleka zbledela, naslonjalo razmajano in tkanina na njem strgana. Čas je, da se od njega posloviš. Raje ga zamenjaj z novim foteljem ali udobnim kavčem, ki ga je mogoče spremeniti v ležišče za goste.

Pisana množica servirne posode

Dobesedno pisana. V vseh pogledih. Če imaš v omari še vedno deset krožnikov različnih dimenzij in barv, pribor, ki je v tvoj predal priromal z vseh vetrov, okrušene skodelice ter kozarce vseh mogočih oblik, se od njih poslovi. Omisli si nov servis, pribor in kozarce, ob katerih te ne bo sram, ko boš gostila družino ali prijatelje.

Vreče za sedenje ali druge najstniške kose pohištva

Podari jih nečaku in raje izberi klasiko, torej udobno sedežno garnituro. Hvaležna si boš sama in hvaležni ti bodo obiskovalci.

PREBERITE še // Pet stvari, na katere morate biti pozorni pri selitvi v najeto stanovanje

Prazne steklenice

V študentskih letih si jih zbirala kot trofeje, sedaj pa bi ti zavzele preveč dragocenega prostora, zato jih recikliraj. Tudi brez njih ti bo ostalo dovolj spominkov na bolj nora leta.

Stara posteljnina in brisače z madeži

Razvlečenim in luknjastim rjuham, brisačam, ki so polne nepremagljivih madežev in kuhinjskim krpam, katerih prvotne barve ni več mogoče prepoznati, nameni drugo uporabnost. Denimo razreži jih na krpe za brisanje prahu ali čiščenje  tal in si privošči novo posteljnino ter brisače.

Neuokvirjeni plakati in posterji

Plakat iz priljubljenega filma, ki že od nekdaj krasi tvojo steno, lahko obdržiš, vendar ga uokviri. Tako te bo še vedno spominjal na minule čase, le na dostojnejši način.

Kičaste luči

Namizne, stenske ali stropne svetilke divjih barv in nenavadnih oblik. Čas je, da jih zamenjaš s praktičnimi, uporabnimi in lepimi svetili, ki se bodo skladale z ostalo opremo. Konec koncev si zrela in odrasla.

PREBERITE še // Ljubek dom, ki sta si ga ustvarila na prikolici

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)