Gunca: Starša, ki ustvarjata gugalnice za svoje in vse ostale otroke

Nina in Marjan sta kreativna starša, ki za malčke ustvarjata prav posebne gugalnice – Gunce.

8.9.2017 ob 6:01

1-min.jpg

Njune glavne stranke so še v plenicah in so ene najbolj hvaležnih, saj še nista srečala dojenčka, ki se ne bi maral zibati. Gunca ekipo sestavljata Nina in Marjan, mami in ati, ki domišljijo igrivo združujeta z rokodelskimi spretnostmi. Sta starša dveh čudovitih otrok, ki sta tudi njun navdih pri idejah, zato so vsi izdelki narejeni z veliko ljubezni in truda. Guncino zgodbo skupaj ustvarjata od leta 2015.

Nina in Marjan, ustvarjalca Gunce

Gunca: Od uspavanke do prikupne znamke za najmlajše

In kako se je njena zgodba začela? "Preprosto – najinemu sinčku sva sama želela ustvariti gugalnico, ker ne marava plastičnih igrač in če se le da, vse narediva sama. Ko sva ob večerih sinčka zibala v gugalnici, je velikokrat zadremal, medtem ko sem mu pela uspavanko Gunca, gunca, gunca … Tako je čisto spontano nastalo tudi ime Gunca," nam zaupa Nina.

3-min.jpg

Od gugalnic in pručk do zibelk

Guncin najbolj prepoznaven izdelek je torej posodobljena klasična lesena gugalnica, pod njenim imenom pa nastajajo tudi zibelke, zaščite za postelje, pručke, gajbice za igrače in kar naprej kaj novega.

"V skrbi za varnost uporabljamo samo naravne materiale, vse izdelujemo in šivamo ročno. Navdih za ideje iščemo v klasiki, ki ji dodamo dotik sodobne preprostosti in vrhunske kakovosti," pravita starša Gunce, ki jo najbolj posebno delajo prav personalizirani izdelki.

4-min.jpg

"Nisva še srečala dojenčka, ki se ne bi rad zibal"

Njun delovni kotiček je zaenkrat še njihovo stanovanje, zaradi česar so v manjši prostorski stiski, a že začenjata s fazo urejanja pisarne, delavnice, orizoma šivalnice.

5-min.jpg

Pa Slovenci dovolj cenimo domače oblikovanje? "Čedalje bolj! Veliko dobiva pohval glede kakovosti in uporabnosti, saj še nisva srečala dojenčka, ki se ne bi rad zibal. To nama daje res veliko motivacije za naprej," pravita ustvarjalca Gunce.

6-min.jpg

Avtor: Maja Fister

Foto: Gunca in Nastja Kovačec


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)