Blackbear&Whitebear: Ročno izdelana otroška oblačila, ki ne ločujejo med modro in rožnato

Blackbear&Whitebear je zgodba o črnem in belem medvedu, ki jo ustvarja Neja Kotnik. Kje vse najdete ljubke glavne junake?

20.8.2017 ob 4:55

1-min.jpg

Bela, črna in siva so barve, ki jih boste našli na delih ljubiteljice minimalizma, ilustratorke in grafične oblikovalke Neje Kotnik. Pod znamko Blackbear&Whitebear prav v teh odtenkih ustvarja prikupne ilustracije, ki jih natisne tudi na ročno izdelana otroška oblačila, okrasne blazinice in še kaj. 

"Vedno sem si želela, da bi imele moje ilustracije še dodatno uporabnost in ne bi bile samo dekorativni izdelek. Tako je nastala zgodba o malih medvedih in medvedji družini," nam pove Neja, ki svoje ilustracije zdaj deli z najmlajšimi.

2-min.jpg

Otroška oblačila, ki se ne delijo na modre za fantke in rožnate za punčke

Za malčke ustvarja udobne legice, majice, dekorativne blazinice, copatke in printe ter ilustracije, ki lahko krasijo otroške pa tudi dnevne sobe. Prav vsi izdelki so ročno delo in prihajajo izpod njenih rok. 

Poleg tega, da oblačil in dodatkov za malčke ne ločuje na modro in rožnato in so zaradi nevtralnih barv primerni za fantke in punčke, uporablja tudi skrbno izbrane materiale in neškodljive barve, zaradi katerih so izdelki še bolj prijazni najmlajšim medvedom, kot jih rada poimenuje. Znamka podpira otroško individualnost, z njeno pomočjo pa tako žari otroška osebnost in ne barva oblačila.

4-min.jpg

Od ilustracij, oblikovanja kolekcij do pakiranja pošiljk

In kako nastajajo medvedi? Medvedji delovni kotiček je trenutno razdeljen na več delov. Neja v njem oblikuje kolekcije oblačil, ilustracije, pakira pošiljke, trenutno pa je v izdelavi tudi nova spletna stran. Njen delovni kotiček krasijo tudi motivacijski citati, testni izdelki, originali ilustracij in veliko pozitivne energije. "Moj ustvarjalni proces sestavljajo majhni post-it listki, na katerih so zapisane ideje in "to do" seznam, da slučajno česa ne pozabim," nam zaupa.

6-min.jpg

Nastaja nekaj novega ...

Kot nam je zaupala, bo kmalu na voljo tudi nekaj novih izdelkov, ki so nastali ob sodelovanju z drugimi oblikovalci. "Medvedja zgodba raste in se širi, na kar sem zelo ponosna. Vsak izdelek je unikaten in prav v vsakega od njih je vloženo veliko truda, dela in ustvarjalne energije," pravi Neja, ki si želi, da bi Slovenci še bolj cenili ročne izdelke in se zavedali vrednosti talentiranih domačih oblikovalcev ter kakovostnih izdelkov, ki jih pri nas res ne manjka.

7-min.jpg8-min.jpg9-min.jpg

Avtor: Maja Fister

Foto: Blackbear&Whitebear


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)