Foto: Pokukajte v najlepšo kopalnico v Domžalah

Tokrat smo našli prav posebno kopalnico, ki nas je prevzela s svojo drzno drugačnostjo. Kaj o njej pravi arhitektka, ki jo je zasnovala?

15.2.2019 ob 5:08

petra_kopalnica_prenova_arhitektura_ploscice_domzale7.jpg

Ta igriva kopalnica v domžalskem domovanju je nekaj res posebnega. Skozi faze njenega nastanka nas je popeljala Petra Zupančič, oblikovalka interierja, ki ustvarja pod imenom DUXA interier.

Petro navdušujejo stvari, ki se nas dotaknejo na nek neotipljiv, poseben način. Rada ustvarja prostore in domove, pred oblikovanjem katerih najprej razišče karakterje strank. Le tako lahko pripravi projekt, ki je naročnikom pisan na kožo.

Njen slog je bolj minimalističen, vendar je to ne definira pri oblikovanju. "Projekte prevzemam v najrazličnejših fazah, najraje imam tiste, pri katerih me stranka najame že pri samem snovanju. Absolutno pa lahko pomagam tudi samo pri dekoriranju na koncu, pri izboru barv, zaključnih slojih …" nam je zaupala Petra, ki dodaja: "V življenju se vedno bolj prepuščam občutkom in si želim delati projekte, pri katerih resnično uživam. In ugotavljam, da mi življenje nosi same krasne stranke!"

Kopalnica s čudoviti ploščicami, v katero se zlije parket iz spalnice

Eden od številnih projektov, za katerimi stoji Petra, je tudi ta kopalnica. Kot nam je pojasnila oblikovalka, je bila kopalnica že v začetku definirana kot izjemno odprta. Naročniki so si želeli, da se s keramiko nekaj zgodi. Šla naj bi okoli prostora kopalnice, pa vendar ne povsem do vrha. Poleg tega niso želeli tipičnega prehoda med keramiko in parketom pod vrati, kot se to običajno dela.

kopalnica_prenova_arhitektura_ploscice_domzale8.jpg

Na tleh kopalnice so tako prepletli heksagon obliko keramike s hrastovim parketom, ki pride iz spalnice tako, da je potegnjen v kopalnico. Z vnašanjem lesa v kopalnico so sam prostor otoplili. Za piko na i pa so izbrali še črne armature ter črn radiator.

Heksagon se pojavi tudi v odprtem elementu, kjer imajo pospravljene v rolo zvite brisačke. Na stropu so po celi dolžini na stiku stropa in stene vgradili še linijsko lučko, ki še dodatno poudari linije prostora, ob večeru pa z nežno svetlobo ustvarja mehko ambientalno toplino, zaradi katere je občutek v kopalnici še bolj poseben. "Igriva je, samosvoja, taka, ki zagotovo nasmeje vsako jutro," je prepričana Petra.

Petrino delo lahko spremljate tudi na njenem Instagramu DUXA interior design (tukaj), omenjeno kopalnico pa v celoti vidite v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister

Foto: DUXA Interier

 PREBERITE ŠE: Prej in potem: Ko babičino stanovanje postane čudovit dom za mlad par (foto) ALI Foto: Imenitno prenovljeno stanovanje v centru Ljubljane, kjer živijo plamenci

MORDA VAS ZANIMA TUDI: Šik stanovanje v malem nebotičniku, kjer se mešata staro in sveže


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)