Česa ne bi smeli nositi v torbici

Veste, katere stvari je varneje pustiti doma?

19.7.2015 ob 9:30

shutterstock_202608682.jpg

Čeprav ste še tako previdni in pazite na svojo torbico ter denarnico, vedno obstaja možnost, da vam jo kdo ukrade ali da jo izgubite. Da že tako velika škoda ne bi bila še večja, zato poglejte, česa v torbici ali denarnici ne gre nositi.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Zapisane varnostne kode (PIN) kartic. Največja napaka, ki jo lahko storite: na listkih v denarnici zapisane številke kartic ali kombinacija za hišni alarm. Če si jih res ne morete zapomniti, jih shranite v mobilni telefon. A tudi tam jih malce zakrijte, telefon pa zaklenite z geslom.


Preberite si še:

shutterstock_210462631.jpg

Vseh svojih kreditnih kartic. Če jih imate več, nikar vseh ne nosite s seboj. Če boste slučajno ostali brez torbice ali denarnice, boste še vedno imeli možen dostop do denarja. Seveda s kartico, ki ste jo pametno shranili doma.

Preveč gotovine. Iz takšnega ali drugačnega razloga ste dvignili večji znesek denarja. Pri sebi ga imejte le toliko, kolikor potrebujete za dnevne stroške, ostalo na varnem mestu pospravite doma.

shutterstock_151337057.jpg

Računov. Naj vam ne pride v navado, da račune, ki so se vam nabrali preko dneva, namečete v torbico in jih na koncu izgubite. Takoj, ko pridete domov, jih pospravite v predal. Če boste morali kupljeno blago zamenjati ali uveljavljati garancijo, jih boste hitro našli in lahko uporabili. Prav tako so na računih podatki o vaših kreditnih karticah in vaš podpis, kar bi nepridipravom lahko prišlo prav.

Potnega lista. Ko ste v tujini, potni list hranite v hotelskem sefu ali na drugem varnem mestu. Napravite fotokopijo, ki jo imejte v torbici in naj vam lahko služi kot identifikacijski dokument. Ob morebiti kraji torbice vam bo tako marsikaj prihranjeno.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)