Za vedno dišečo torbico

Neprijetne vonje iz torbice je mogoče pregnati s kavo, jedilno sodo in sivko.

27.10.2015 ob 11:15

NewYorkstrF14105a.jpg

Tako kot oblačila, tudi torbice vpijajo različne vonje. Zlasti moteč je cigaretni dim, vseh pa se je težko znebiti, ne da bi poškodovali material. A na srečo vam pri tem lahko pomagajo pripomočki iz vaše kuhinje, kot so kis, kava in jedilna soda.


Že slediš Mični na Facebooku?

Zunanji del očistita voda in kis

Pri čiščenju usnjene torbice je najboljši zaveznik vlažna krpa. Zunanji del torbice najprej obrišite z vlažno, nato pa še s suho krpo. Krpe ne močite preveč, da ne boste uničili usnja.

Če ste vašo torbico predolgo hranili v omari ter se je tam navzela neprijetnih vonjev ali celo plesni in bakterij, vam bo pomagala mešanica vode in alkoholnega kisa v razmerju 1:1. Vanjo namočite krpo in z vlažno, nato pa še s suho obrišite notranjost in zunanjost torbice. Preden jo boste napolnili s stvarmi, počakajte, da se resnično dobro posuši.

Kava in jedilna soda preženeta neprijetne vonje

Tako jedilna soda kot kavna zrna pomagajo pri odpravljanju neprijetnih vonjav. Če vas te presenetijo vsakič, ko odprete torbico, nekaj kavnih zrn ali malce jedilne sode natresite v čisto bombažno nogavico, jo trdno zavežite in pustite v torbici. Tako soda kot kava odlično vpijata tisto, česar bi se radi znebili.

Podobno deluje tudi aktivno oglje, ki ga uporabljate za zdravljenje prebavnih težav. Zavijte ga v gazo in položite v torbico ter počakajte, da opravi svojo nalogo.

Pomagajo tudi vrečke s sivko, ki so sicer namenjene osvežitvi omar ali z mehčalcem prepojeni robčki. Te preprosto položite v skrivni žep vaše zveste prijateljice.

Hladilnik reši platnene torbe

Pri odpravljanju neprijetnih vonjav je dobrodošel tudi hladilnik. Sledeči trik vam bo najbolj pomagal pri platnenih torbah. Svojo položite v plastično vrečko in jo tesno zaprite, da do nje ne bi prišla vlaga. Položite jo v hladilnik in tam pustite nekaj ur, najbolje preko noči. Nizke temperature bodo ubile bakterije in plesni, ki so najpogosteje vir neprijetnih vonjav.

Avtorica: M. F.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)