Kako izbrati popolno torbico za svoj stil

Ni si težko zaželeti nove torbice, a najti takšno, ki vam pristoji kot ulita, je druga zgodba.

10.5.2015 ob 6:30

ParistrS15394.JPG

Popolna torbica mora izpolnjevati več kriterijev: ustrezati mora vašemu življenjskemu slogu, modnemu slogu in seveda mora biti prijazna do vaše denarnice. A verjetno še vedno ne veste, kakšna naj bo. Morda vam bodo pomagali spodnji nasveti in namigi:

ParisstrS1550.jpg

Šolska (satchel) torbica. To je torbica z enim kratkim ročajem, ki ga lahko držite v roki in z daljšim, ki gre lahko preko trupa ali čez ramo. Je zelo ženstvena in priročna – ravno zaradi treh različnih načinov nošenja. Odlična je za zaposlena dekleta, ki nimajo vsak dan časa menjati torbice.

Pisemska (clutch) torbica. Nekakšna verzija večerne torbice, le da je lahko tudi malce večja in je namenjena tudi dnevnim opravkom. A velikost in način nošenja ostajata ista – v njej ni ravno veliko prostora, poleg tega pa se nosi v roki. Za dekleta, ki ne potrebujejo veliko stvari, le nekaj osnovnih.

ParisstrS150104b.jpg

Mošnjasta torbica. Vanjo lahko spravite res veliko stvari, saj je zelo prostorna. Je za dekleta, ki imajo rade vse pri roki, a nimajo časa za organizacijo.

Torbica preko trupa. Če imate rade proste roke in hočete imeti svoje stvari na varnem, je to torbica za vas. Takšen stil deluje tako podnevi kot zvečer, odvisno od velikosti.


Nahrbtnik.
Če še ne veste, nahrbtniki so trenutno zelo moderni, zato ne potrebujete veliko razlogov za nakup. Je pa tudi zelo primeren za dekleta, ki se opravkov najraje lotijo s kolesom in imajo prav tako rade proste roke.

Dvoročajna (tote) torbica. Je elegantna verzija torbice, ki se najlepše nosi obešena preko roke kot na kljuki. Je popolna za potovanja, saj oblika dopušča shranjevanje revij, tablice, prigrizkov, potovalnih dokumentov ... in vse ostane lepo na svojem mestu. Vendar pa ni najboljša izbira za celodnevne opravke, saj lahko po nekaj urah nošenje postane neudobno.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)