Hitre rešitve, kako bo torbica lažja

Povprečna ženska torbica naj bi vsebovala kar 67 predmetov, zato je precejšnje breme za ramena.

29.4.2015 ob 10:00

Neworkstr15115.jpg

Temu pripišite še dejstvo, da ženske to breme nosijo vsak dan in večinoma na isti rami, kar je še dodaten razlog za skrb. Ženska torbica ne bi smela tehtati več kot 3,5 kilograma, zato je čas, da pobrskate po njej in se odločite, kateri predmeti nimajo v njej več česa iskati.

Denarnico zamenjajte za listnico. Veliko, debelo in težko denarnico nadomestite z elegantno listnico, v katero shranite potrebne kartice, izkaznice in bankovce. Kovance pustite doma ali pa jih raje vrzite v hranilnik. Tako bo torbica lažja in še privarčevali boste.

Vzemite dve torbi. Predmete, kot so tablica, prenosni računalnik, plastenka vode ali knjige, pospravite v dodatno torbo ali platneno vrečko. Poskrbite, da boste torbi nosili na vsaki rami, da bo drža boljša in vzravnana.

Omejite lepotne pripomočke. V torbici skušajte imeti zgolj tri nujne kozmetične izdelke, brez katerih ne morete. Če se ličila čez dan zbrišejo z obraza, potem je boljše, da izdelke zamenjate za takšne, ki na koži obstanejo dlje. Šminka, korektor in balzam za ustnice so povsem dovolj.

Znebite se težkih predmetov. Denimo kovancev, etuija za očala, krtače za lase, planerja ... Poiščite lažje in manjše različice ali pa skušajte večino težkih stvari pustiti doma.

Nosite manjše torbice. Tako boste prisiljeni narediti selekcijo pri vsebini. Ni treba iti iz ene skrajnosti v drugo (od velike torbice na večerno), poiščite vmesno rešitev, ki vas bo kljub temu spodbudila k izločanju predmetov, nakopičenih v vaši torbici in povsem nepotrebnih.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)