Astrološki znaki, ki res verjamejo v ljubezen (in tisti, ki ne)

Med astrološkim znaki je mogoče najti tako nepoboljšljive romantike, kot takšne, ki na ljubezen gledajo skozi realne oči.

29.10.2019 ob 5:45 | Foto: GettyImages | Avtor: M. FL.

Verjamete v sorodno dušo, večno romantiko in neizmerno ljubezen ali na vse skupaj gledate skozi realne, celo cinične oči in že na samem začetku zveze dvomite v to, da je neskončna ljubezen mogoča?

To, v katero skupino sodite, je odvisno tudi od tega, kakšno je vaše astrološko znamenje. Znake zodiaka je glede pogleda na ljubezen mogoče razdeliti na takšne, ki vanjo verjamejo in tiste, ki ne. Kam sodi katero, pa pojasnjuje Your Tango.

Riba

Rojeni v tem znamenju ne samo, da verjamejo v ljubezen. Oni verjamejo v resnično ljubezen. Že ob sami misli na to toplo čustvo se jim zasvetijo oči in jim srce začne hitreje biti. Prepričani so, da obstaja ljubezen na prvi pogled, neskončna ljubezen, da ima vsak sorodno dušo in še bi lahko naštevali.

Ribe ljubezen vidijo povsod: v tem, kako nekdo nekomu pridrži vrata, se mu nasmehne, ob pogledu na par, ki si deli krompirček, v tem, kako si nekdo z nekom dopisuje. Nemogoče jih je prepričati, da prave ljubezni ni. A konec koncev, zakaj bi jih?

Bik

Še eno znamenje, ki prisega na ljubezen in vanjo verjame. Bik se vedno trudi sebe obdati z ljudmi, ki širijo pristna, topla čustva. Najbrž je odraščal v družini, kjer je bila ljubezen stalno prisotna. Pa naj bo tista, med starši, ali med sorojenci.

 

Ko enkrat odraste je prepričan, da je takšne občutke mogoče doživljati vedno. Saj je iz prve roke videl, kako posebna je lahko ljubezen. Prav zato ljudi, ki mu veliko pomenijo, vedno postavlja na prvo mesto in jim izkazuje veliko pozornosti ter neskončne ljubezni. V spalnici in izven nje.

Rak

Že od otroštva sanja o tem, da bo nekoč našel nekoga, s katerim bo lahko spletel ljubezni polno gnezdo. On želi ob sebi človeka, s katerim bo vse delil in osnoval družino,  kateri bo z zgledom dokazoval, kako pomembna je ljubezen.

Rak je poseben, saj ljubezen vedno širi z drobnimi gestami. Z njo napolni vsako dejanje, vsak pogovor, skratka vse, kar v družbi nekoga, ki ga ljubi, počne.

Sicer ljubezen za rojenega v tem znaku ni enkratno doživetje. Zaveda se, da ta lahko mine, a to ga ne ustavi v nameri poiskati drugo. Nedvomno je rak nekdo, ki je drugim lahko v navdih in živ dokaz, da je ljubezen neskončna in da lahko premaga vse.

Oven

Tudi oven verjame v ljubezen. Vendar ne vedno v nežno, mehko in romantično, temveč tudi v strastno, telesno in včasih malo poredno. Ljubezen za ovna niso zgolj tesni objemi, temveč tudi dinamična doživetja, vznemirjenje ter zvrhana doza adrenalina. Zaveda se, da je ni vedno lahko najti, a po zaslugi njegovega optimizma ne obupa, čeprav v nekaj poskusih ne uspe.

Škorpijon

Še eno znamenje, ki verjame v čisto, strastno, divjo ljubezen. Res pa je, da to ne pomeni, da se nekomu zlahka odpre. Srca in telesa ne podari vsakemu in čeprav res ni pesimist, je v ljubezni nedvomno realist.

Ve, da obstaja, a preden se nekomu resnično preda, je previden, saj se želi dodobra prepričati, da bo tisti, ki mu bo naklonil ljubezen, vedno ob njegovi strani. Lahko bi mu rekli, da je previden zagovornik ljubezni.

 

Lev

Lev sicer verjame v ljubezen, a ve tudi, da je mogoče živeti brez nje. Povsem zadovoljen je, če je samski in ne potrebuje nujno partnerja, da bi bilo njegovo življenje izpopolnjeno. Če pa mu je nekdo resnično všeč, si je pripravljen dati priložnost.

Levi so zelo neodvisni, cenijo sebe in na prvo mesto postavljajo ljubezen do sebe, to pa zlahka prenesejo tudi na nekoga drugega. Zanje mora biti nekaj posebnega, nekaj, o čemer vsak govori in nekaj zrelega ter resnega. Na površna in bežna čustva nikoli ne bi pristali.

Tehtnica

Tehtnica je prepričana, da obstaja pravljična ljubezen. Takšna, kot jo pozna iz knjig in filmov. Zahteva veliko, ima visoka pričakovanja ter v iskanju neredko obupa.

Sebi v prid bi morala malo spustiti merila in namesto pravljične iskati ljubezen, ki je dosegljiva v resničnem svetu. Ko sprejme dejstvo, da je treba verjeti v realno ljubezen, najde natančno tisto, kar v njej išče in pričakuje.

Strelec

Strelci so realisti. V vseh pogledih. Sicer verjamejo v svobodno ljubezen, a ko pride do intenzivne in predane? Tedaj njihova vera vanjo izgine. Takšna ljubezen je zanje mit.

Preveč imajo radi sebe, da bi tvegali in trpeli zaradi zlomljenega srca. V življenju najbolj cenijo svobodo, zato strelec raje ostaja samotni jezdec. Raje, kot romantične zveze, gojijo prijateljstvo. Je veliko manj zavezujoče in veliko bolj svobodno.

Kozorog

Kozorogi resnično želijo verjeti v topla čustva. A imajo veliko načrtov za prihodnost in ljubezen začnejo iskati šele, ko izpolnijo vse cilje, tako tiste iz poklicnega, kot one iz družabnega življenja.

Družina kozorogu veliko pomeni, nedvomno jo nekoč želi oblikovati, a zaveda se, da brezpogojna, neskončna in vznemirjenja polna ljubezen obstaja le v knjigah in filmih. Glede tega čustva je povsem realen, včasih pesimističen, ko pa začuti, da je pripravljen, bo vse moči usmeril v to, da bi našel in obdržal ljubezen.

 

Devica

Še eno znamenje, ki želi verjeti v ljubezen, a ker na življenje gleda skozi povsem realne moči meni, da ta ni vsem dana.

V resnici raje, kot bi stalno iskala nekoga, ob katerem bi bila srečna, ostaja sama. Ima družino, ki jo ima rada, prijatelje, ki jo cenijo in ne vidi smisla v tem, da bi hrepenela po nečem, kar morda sploh ne obstaja. Lahko se zgodi, da si na poti življenja premisli, a k temu jo največkrat napelje zgolj naključje.

Dvojčka

Dvojčki zadeve radi ohranjajo bolj sproščene, kot bi se pretirano navezali na nekoga. Deloma zato, ker težko pozornost usmerjajo zgolj na eno osebo in deloma zato, ker imajo do zmenkov vroče hladen odnos.

Dvojčki v ljubezen ne verjamejo, prepričani so, da je ta zgolj izgovor za številne norosti. Raje se zabavajo z različnimi, kot bi celo življenje ostali z eno osebo. Čista, nesebična in predana ljubezen preprosto ni v njihovi naravi.

Vodnar

Rojeni v tem znaku so najmanj naklonjeni ljubezni. Ne zato, ker so raje sami in osamljeni, temveč zato, ker imajo nanjo povsem drugačen pogled od ostalega sveta. Oni bolj, kot na čustva, prisegajo na razum in živijo življenje po njim lastnih pravilih.

V tem, da bi se v nekoga zaljubili, ne vidijo smisla, na ljubezen, monogamne zveze in na podobne, zanje nesmisle, gledajo kot na nekakšno zaroto proti človeštvu. Prepričani so, da bi morali ljubiti zgolj in samo sebe, svoje delo ter svoje življenje. Nočejo pa se ukvarjati z nečim, kar je najbrž samo mit in v njihovih očeh nima prav velike vrednosti.

Preberite še: Horoskop: Šest magnetno privlačnih astroloških znakov

Morda vas zanima tudi: Sestra Meghan Markle zaradi nadlegovanja pod drobnogledom policije


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)