Zala Đurić Ribič o bolečini in paniki (video)

Zala Đurić Ribič je tisto mlado dekle, ki ga velik del Slovencev pozna kot hči igralcev Tanje Ribič in Branka Đurića – Đura. Vendar Zalin življenjepis obsega precej več kot zgolj to splošno dejstvo.

18.4.2019 ob 8:06

zala_djuric_ribic.jpg

Zala Đurić Ribič je igralka in pevka, izdala je tudi svojo zbirko poezij, sinhronizira risanke, pripravlja pravljico za otroke in ustvarja skupaj z ostalimi družinskimi člani. Prav te dni je objavila tudi svojo novo pesem, o kateri nam je zaupala nekaj skrivnosti. Na primer to, da se v naslovu v resnici skriva džojnt, a pesem niti ne gre o tem. Poje jo svoji ljubezni, ki jo je spoznala tisto poletje, po katerem se je preselila v New York ...

Pravkar ste izdali nov singel z naslovom A J. Kaj se skriva za tema črkama?

A joint, a j. Ampak pesem sploh ne govori o tem. Pesem je čutna, govori o ljubezni, vsemiru, a hkrati tudi o bolečini in paniki, ki nastopi, ko ljubezni ne moreš objeti. (Prisluhnite ji v spodnjem videospotu)

Pravite, da je to vaš najboljši singel do sedaj. Kaj vam je pri njem najbolj pri srcu?

Ker sem se popolnoma prepustila srcu in intuiciji, ki sta me vodili do tega, da sem si dovolila čutiti, nato napisati besedilo in kasneje zbrati glasbenike.

Pesem zveni zelo osebno. Komu jo prepevate?

Pojem jo mojemu “muzu”, moji ljubezni, ki sem jo spoznala v poletju, po katerem sem odletela v New York.

Povejte nam več o videospotu?

Ker sem igralka in se bi rada tako tud predstavljala, je videospot preprost in subtilen. Na koncu jem avokado. Rada imam avokado.

Nazadnje sva se na Mični pogovarjali o selitvi v Ameriko in študiju igre v New Yorku. Kako to, da ste danes doma, torej v Sloveniji?

Ja, šolo sem končala, dobila vizo, pred kratkim dobila agentko iz Los Angelesa, ki mi že pošilja avdicije. Saj bom še šla gor, brez skrbi. Poleti snemam film Dedek gre na jug v režiji Vincija Voguea Anžlovarja, jeseni pa hrvaško serijo z Edom Galićem. Trenutno se posvečam pisanju, avdicijam, maminim predstavam, glasbi, jogi in ostalim ljubeznim.

Pogost pojav med življenjem v tujini in komuniciranjem v angleščini je to, da začnemo v tem jeziku tudi razmišljati. Je to eden od razlogov, zakaj je besedilo novega singla v angleščini ali gre bolj za to, da ciljate tudi na tuje poslušalce?

Mah, jaz razmišljam v slovenščini, angleščini in bosanščini. Tako ponavadi tudi govorim, zmešano. Ko sem sama in se mi prikrade interesantna misel, grem po papir, jo v jeziku, v katerem se je rodila, zapišem in tako tudi razvijem. Včasih v poezijo, včasih v kolumno, včasih v skrpocalo. Brez taktiziranja.

Nameravate, glede na to, da se vam je v zadnjem letu tukaj odprlo nekaj projektov, ostati tu?

Svet itak postaja vse manjši. Spoznala sem, da so dom moji bližnji. Zato se ne obremenjujem več z odločitivijo, kje bom živela. Ker živim, kjer se počutim živo, zato si skušam narediti vsak dan najlepši.

V zadnjem intervjuju ste nam zaupali, da še vedno kdaj slišite, da vas opazijo le zato, ker ste hči igralcev Tanje Ribič in Branka Đurića – Đura. Je bilo čez lužo lažje ustvarjati brez takšnih opazk?

Ma, ja, tukaj sem sita predsodkov ljudi, ki mi ne dajo niti priložnosti, da bi me spoznali. Spoznali mojo umetnost ali pa mene – to je v bistvu tako ali tako ista stvar. V New Yorku pa energije, ki jih pritegnem, zanimam jaz. Jaz. In si želijo spoznati, mene. Mene.

Kakšni zanimivi projekti so še pred vami letos?

Dedek gre na jug in hrvaška serija Šesti avtobus, prizadevam si izdati pravljico za otroke, ki sem jo napisala pred kratkim, sinhroniziram risanke … To so recimo taki večji projekti. Drugače pa me vsak mesec presenetijo nove dogodivščine.

Avtor: Maja Fister
Foto: Instagram/Zala Đurić Ribič

PREBERITE ŠE: Zala Đurić Ribič: Ljudje so polni predsodkov, ne vem, česa se tako bojijo ALI O kakšnem moškem prepeva čudovita Katarina Čas? Preverite sami! (video)

Ne spreglejte tudi: Zvezde plešejo 2019: Takšna lepotica je hči Tine Gorenjak


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)