Slavne igralke, ki naj ne bi bile dovolj lepe za filmsko platno

Preberi, kako krutih opazk na račun videza so bile deležne nekatere svetovno znane igralke ...

1.6.2018 ob 4:37

kate_winslet.jpg

Za nekatere svetovne zvezde, ki so v času svoje kariere doživele izjemen uspeh in večkrat dokazale svoje igralske sposobnosti, začetki karier niso bili ravno obetavni.

Deležne so bile številnih kritik. In to na račun videza. Katere so večkrat slišale, da niso dovolj lepe, da bi postale igralke, so nanizali na portalu Huffington post. Na srečo so vztrajale in kritikom dokazale, da niso imeli prav.

Sarah Jessica Parker

Od samega začetka se je soočala s kritikami glede videza, kar pa je ni oviralo pri snovanju izjemne igralske kariere. V časopisu Magazin Maxim, ki je namenjen zlasti moškim, je bila leta 2007 celo proglašena za najmanj seksi žensko vseh časov.

"Imam umetne dojke, silikonske ustnice in z botoksom zravnane gube? Nimam. Odgovarjam lepotnim idealom in standardom moških? Vseh zagotovo ne. Sem najmanj seksapilna ženska na svetu? To je v resnici brutalna oznaka. Kajti, kaj lahko sploh storim? Očitno je, da je nemogoče zadovoljiti vse ljudi," je naslov leta 2008 za Allure Magazine komentirala Sarah in povedala, da se s takšnimi in podobnimi kritikami na račun svojega videza sooča že vse od začetka kariere.

"Dobivala sem številne nasvete: naj si uredim obrvi, naj popravim nos, a nisem jih jemala k srcu. Vse ženske smo pod velikim pritiskom lepotnih standardov, na srečo pa so tudi v filmski industriji ljudje, ki se nanje ne ozirajo in na prvo mesto postavljajo talent."

sarah_jessica_parker.jpg

Winona Ryder

Pred nedavnim je za Interview magazine delila izkušnjo z ene njenih prvih avdiciji:

"Nekje na sredini mojega nastopa med avdicijo je k meni pristopil direktor kastinga in mi dejal: Poslušaj deklica. Ti ne moreš biti igralka. Niso dovolj lepa. Vrni se tja, od koder si prišla. Pojdi v šolo. Preprosto nimaš tistega, kar potrebuje igralka

Kot je še povedala, to ni bila edina njena takšna izkušnja. "Takrat sem bila stara 15 let. Kasneje so me še velikokrat sredi avdicije poslali domov zaradi mojega videza."

Meryl Streep

Leta 1976 se je potegovala za vlogo v filmu King Kong producenta Dina De Laurentiisa. "Zakaj si mi pripeljal to grdo stvar," je ta tedaj dejal svojemu sinu, ko je na avdicijo pripeljal Meryl. "Se opravičujem, ker nisem dovolj lepa, da bi igrala ob King Kongu," je odvrnila igralka, vlogo pa je dobila Jessica Lange.

meryl_streep.jpg

Mindy Kaling

Simpatična komičarka indijskega porekla je pred nekaj leti v intervjuju za The Guardian opisala svojo ponižujočo izkušnjo. Dobila je ponudbo ene od televizijskih mrež za snemanje humoristične nanizanke, kjer naj bi igrala sebe:

"Na koncu so me zavrnili z bizarnim pojasnilom, češ da nisem dovolj privlačna za svojo vlogo. Smešno, niso me dojemali kot dovolj lepo in zabavno, da bi igrala samo sebe."

Kate Winslet

Večkrat je javno spregovorila o pritiskih, ki na igralke prihajajo iz Hollywooda. V svoji karieri je bila pogosto deležna kritike glede svoje teže. Ko je leta 2016 prejela nagrado BAFTA za vlogo v filmu Steve Jobs, jo je posvetila mladim dekletom:

"Ko sem bila stara 14 let mi je učiteljica igre dejala, da mi bo uspelo le, če bom zadovoljna z vlogami debelih deklet. Poglejte me sedaj. Tisto, kar želim sporočiti mladim dekletom je, da naj ne podlegajo pritiskom glede videza, ki jih nanje vršijo starši, profesorji ali družba. Jaz jih nisem poslušala, nadaljevala sem svojo pot, premagala strahove in negotovosti. Počnite tisto, kar imate rade in verjemite vase."

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon je danes z Oskarjem nagrajena igralka in uspešna producentka. Na začetku kariere pa se je pogosto soočala z negativnimi kritikami na račun svojega videza.

"Človek mora biti močan, da vse to prenese. Ko sem prvič prišla v Los Angeles, sem poslušala samo to, da nisem dovolj visoka, lepa in pametna. Nisem se ozirala na te besede, bila sem trmasta," je povedala v enem od intervjujev.

reese_witherspoon.jpg

Jessica Chastain

V očeh mnogih lepotica, ki pa ni bila vedno deležna pozitivnih kritik. "Šele zadnjih nekaj let mi ljudje pravijo, da sem lepa. V preteklosti sem bila pogosto zavrnjena zaradi videza," je pred nedavnim dejala za The Telegraph.

Lea Michele

Kot da to, da dekle sliši, da ni dovolj lepo, ne bi bilo dovolj, so nekatere igralke deležne konkretnih nasvetov, kako s plastičnimi operacijami spremeniti videz. Ena od njih je tudi zvezdnica serije Glee, Lea Michele.

Leta 2011 je takole povedala za New York Daily News:
"Ko sem bila stara 15 let, sva se z mamo sestale z agentom, ki mi je dejal, da bi me morda vzel pod okrilje, če bi si dala operirati nos. Moja mama mi je tedaj rekla: Barbra Streisand ni nikoli operirala nosu. Tudi ti ga ne boš. Vesela sem, da je pri tem ostala neomajna."

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)