FOTO: Najbolj osovražene hollywoodske zvezde

Nekatere so resnično presenečenje.

30.1.2018 ob 8:30

kristen_GettyImages-807456806.jpg

V Hollywoodu je vse mogoče. Igralke na vrhuncu slave, ki vedno znova očarajo s svojimi liki in nasmehi, v resnici velikokrat, ko kamere ugasnejo, pokažejo povsem drugačno podobo,  zato med soigralkami, soigralci in vsemi, ki imajo z njimi opravka, niso ravno priljubljene. Obstajajo tudi takšne, za katere poznavalci filmske umetnosti trdijo, da so precenjene in si zato ne zaslužijo slave, v kakršni uživajo. Nekatere so se širši javnosti zamerile zaradi pripetljajev v osebnem življenju, so pa tudi takšne, ki jih občinstvo ne mara zaradi vlog.

Ne glede na razlog, so dive, ki v Hollywoodu niso ravno priljubljene. In pri portalu cheatsheet.com so sestavili lestvico najbolj osovraženih. Na njej so se znašla sledeča znana imena.

Anna Gunn

Na žalost so nekatere igralke osovražene zaradi lika, s katerim so zaslovele in ne zaradi svojega obnašanja. Ena od njih je Anna Gunn, ki v seriji Kriva pota upodablja Skyler White in je zato izgubila naklonjenost oboževalcev.

Njihov odziv je bil tako buren, da je Anna v pismu javnosti zapisala: "S tem, ko je sovraštvo do Skyler preraslo v sovražnost do mene kot osebo, sem občutila veliko jeze in gneva. To me je, milo rečeno, zmedlo."

Sean Young

Zvezda filma Iztrebljevalec se je za nekaj časa umaknila iz javnosti, saj je bila v dokajšnji nemilosti občinstva in soigralcev. In to zaradi neprimernega obnašanja. Soigralec James Woods je trdil, da ga je nadlegovala na njegovem domu in mu pred vrati puščala neprimerne predmete. Za incident jo je celo tožil. Po besedah prič je na eni od zabav fizično napadla varnostnika, kar ji prav tako ni pomagalo pri karieri. Potem, ko so odklonili sodelovanje z njo pri projektu Wall Street, je njena kariera šla po zlu.

Teri Hatcher

Igralka nas naj bi z vlogo v Razočaranih gospodinjah s svojim šarmom in toplim nasmehom dodobra preslepila. Vsem, ki so z njo sodelovali, se je s svojim obnašanjem tako zamerila, da so jo prenehali vabiti na zabave ekipe, ki je ustvarjala serijo in na poslovilno voščilnico ob koncu snemanja niso napisali njenega imena. Kot je izjavila njena soigralka Nicollette Sheridan, si je Teri upravičeno prisvojila naziv najbolj zlobne ženske na svetu.

 

Kristen Stewart

Nedvomno je bila Zora somraka uspešnica, a vendar je bila Kristen pogosto deležna kritike. Kritiki so ji očitali medlo igro in pomanjkanje karizme. Tudi z drugimi vlogami, denimo  v filmu Sneguljčica in lovec, ni popravila vtisa.

Julia Roberts

Kljub svojemu slovesu najpopularnejše hollywoodske dive (ali prav zato?), Julija med poznavalci filmske umetnosti ni najbolj priljubljena. Mnogi ji očitajo pomanjkanje talenta, kar naj bi spretno skrivala za svojim značilnim nasmehom in gromkim smehom. Kakorkoli, oskar, ki ga je leta 2000 prejela za vlogo v filmu Erin Brockovich, priča drugače.

Jennifer Lopez

Sprva plesalka, ki se je iz pevke prelevila v igralko, si je s svoji obnašanjem upravičeno pridobila sloves dive. Čeprav sama trdi, da je še vedno Jenny iz soseske, pa mnogi menijo, da to še zdaleč ne drži in da s svojim vzvišenim obnašanjem jasno kaže, da vse bolj izgublja stik s svojimi koreninami ter jih izkorišča zgolj za samopromocijo.

Angelina Jolie

Tako kot za Julio Roberts, tudi za Angelino Jolie mnogi trdijo, da je njen igralski talent precenjen. Poleg tega jo številni še vedno krivijo za razpad zakona Jannifer Aniston in Brada Pitta, kar prav gotovo ne pripomore k njeni priljubljenosti. Tako kot tudi ne njeno, včasih vse prej kot običajno vedenje, kot je poljubljanje brata na ustnice na rdeči preprogi.

Gwyneth Paltrow

S čim se je zamerila ta, z oskrajem za glavno žensko vlogo v filmu Zaljubljeni Shakespeare nagrajena igralka? Ločitev od frontmana skupine Coldplay, s katerim ima dva otroka, res ni pripomogla k njeni priljubljenosti. Prav tako zanjo mnogi menijo, da je vzvišena in po naravi snobinja ter elitiska.

Anne Hathaway

Kje je vir javnega obreganja ob Anne ni povsem jasno. Morda vzrok tiči v neposrečeni voditeljski vlogi leta 2011 na podelitvi oskarjev ob Jamesu Francu? Ali zato, ker od nekdaj velja za razvajenega gledališkega otroka? Morda je za njeno nepriljubljenost krivo dejstvo, da je odigrala ker nekaj vlog srednješolke, za katero vsi mislilo, da je popolna. Ali pa gre za kombinacijo vsega naštetega, kakorkoli, tako njeni sodelavci kot filmofili je ne marajo preveč.

 

Megan Fox

Vse od Tranformerjev velja za seks simbol Hollywooda, s čimer je požela veliko odobravanja moškega in prav toliko prezira ženskega občinstva. A dejstvo je, da njene igralske sposobnosti ne upravičujejo njenih visokih zaslužkov, kar ji filmska javnost najbolj zameri.

Amanda Bynes

Potem, ko je pritegnila pozornost z vlogo v filmu Mastni lažnivec, je za Amando nastopilo burno obdobje. Čeprav bi lahko dosežki na filmskem platnu lahko govorili njeni priljubljenost v prid, so njeni osebni boji in spori z zakonom povzročili ravno nasprotno: postavili so jo na lestvico najmanj priljubljenih igralk, in to na visoko tretje mesto.

Lindsay Lohan

Še ena, nekoč otroška zveznica, katere zasebno življenje se je pod žarometi v odrasli dobi spremenilo v kaos. Čeprav je blestela z vlogami v filmih Zlobna dekleta in Odšetakni petek, je zadnje desetletje vedno med klinikami za odvajanje in groznimi filmi, kot so Vem, kdo me je ubil in Georgina pravila in pri svojih oboževalcih izgubila veliko točk.

Katherine Heigl

Njena predstava v filmu Napumpana ni bila ravno blesteča. In njeno obnašanje med snemanjem Talentov v belem vse prej kot znosno. In tako si je zagotovila sloves osebe, s katero je težko sodelovati. Skladno s tem je njena zvezda dokaj zbledela in ljubitelji ter ustvarjalci filmov so si ob tem pošteno oddahnili.

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters Pictures, GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)