Za počitnice brez stresa

Se znate popolnoma odklopiti in težave pustiti doma?

26.7.2015 ob 12:15

shutterstock_201540491.jpg

Končno je nastopil težko pričakovan dopust. Kovčki so spakirani, stanovanje zaklenjeno, počitniška destinacija vas čaka, vse, kar morate še storiti je, poskrbeti, da boste pustili nekaj doma. In to je stres. Naj vam ne uniči dopusta. Za to pa poskrbite takole.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična


Za še bolj brezskrbno poletje si preberite:

Ne obremenjujte se s službo. Na dopustu jo odmislite. Zato pred njim zaključite vsa tekoča opravila in ne začenjajte novih. Pod nobenim pogojem dela ne nosite na počitnice. V času, kolikor vas ne bo, podjetje ne bo propadlo.

shutterstock_140392261.jpg

Ne bodite preveč dostopni. Mnogi tudi na počitnicah čutijo dolžnost do nadrejenih in zato kar naprej preverjajo elektronsko pošto in odgovarjajo na telefonske klice. A s tem sporočajo, da so, čeprav na počitnicah, neprestano dosegljivi in na voljo. Ne počnite tega. Počivajte in odmislite vse, kar vas čaka v službi in doma.  Držite se kar najdlje od računalnika in telefona ter se raje, kot da bi preverjali klice in pošto, podajte na sprehod, kopanje ali k počitku.

Kaj s telefonom? Če brez njega resnično ne gre, omejite čas, ko boste dosegljivi. Ta naj ne presega pol ure dnevno. Več nedvomno ne potrebujete, da bi se prepričali, da je doma in v službi vse v najlepšem redu. Preostanek dneva telefon izključite. Na počitnicah ste z razlogom: zato, da si naberete novih moči, brez njega bi namreč lahko pregoreli.

shutterstock_140392243.jpg

Previdno s pričakovanji. Letalski let bi lahko bil preložen, morda vas bo presenetilo slabo vreme ali boste imeli glasne sosede. Takšne in podobne nepredvidljive situacije se kaj lahko zgodijo, a ne dovolite, da bi vam pokvarile počitnice. Izkoristite jih sebi v prid; vzemite s seboj dodatno knjigo, pozanimajte se o lokalnih znamenitostih, ki bi jih lahko obiskali, če bo deževalo in navežite stike z glasnimi sosedi ter se zabavajte z njimi. Konec koncev ste na počitnicah.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)