Vroča čokolada z jesenskimi začimbami

Priljubljen napitek oplemenitite z začimbami, ki razvajajo okus in počutje.

12.11.2015 ob 2:00

shutterstock_116159035.jpg

Vroča čokolada prija vedno. Le kdo se včasih z njo rad ne pocrklja. Zlasti v hladnih večerih, pa ne zgolj zaradi prijetnega okusa, pač pa tudi zato, ker pogreje celo telo. Prav ta učinek bo še bolj izrazit, če jo boste oplemenitili s pravimi jesenskimi začimbami.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kaj potrebujete:

  • 125 mililitrov mleka,
  • pol decilitra sladke smetane,
  • dve žlici sladkorja v prahu,
  • malo cimeta v prahu,
  • ščepec muškatnega oreščka,
  • ščepec mletih feferonov,
  • 400 gramov temne čokolade za kuhanje,
  • čokoladni prah za puding - po potrebi.

Vročo čokolado si lahko oplemenitite še s sladkimi penicami.

Priprava:

  1. Mleko in sladko smetano zavrite in dodajte sladkor, začimbe ter na koščke nalomljeno čokolado.
  2. Z metlico za stepanje mešajte, da se ta raztopi.
  3. Če je mešanica preredka, v lončku zmešajte žlico prahu za čokoladni puding z dvema žlicama mleka in ga dodajte kuhani čokoladi.
  4. Kuhajte še dve minuti, nato pa vročo čokolado prelijte v vroče skodelice in posujte še z malce cimeta.
  5. Po želji lahko okrasite s stepeno smetano.

Vse, kar še sledi, je popolni užitek v bogastvu okusov in učinkov tako pripravljene vroče čokolade na telo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)