Vroča čokolada prija vedno. Le kdo se včasih z njo rad ne pocrklja. Zlasti v hladnih večerih, pa ne zgolj zaradi prijetnega okusa, pač pa tudi zato, ker pogreje celo telo. Prav ta učinek bo še bolj izrazit, če jo boste oplemenitili s pravimi jesenskimi začimbami.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Kaj potrebujete:
- 125 mililitrov mleka,
- pol decilitra sladke smetane,
- dve žlici sladkorja v prahu,
- malo cimeta v prahu,
- ščepec muškatnega oreščka,
- ščepec mletih feferonov,
- 400 gramov temne čokolade za kuhanje,
- čokoladni prah za puding - po potrebi.
Vročo čokolado si lahko oplemenitite še s sladkimi penicami.
Priprava:
- Mleko in sladko smetano zavrite in dodajte sladkor, začimbe ter na koščke nalomljeno čokolado.
- Z metlico za stepanje mešajte, da se ta raztopi.
- Če je mešanica preredka, v lončku zmešajte žlico prahu za čokoladni puding z dvema žlicama mleka in ga dodajte kuhani čokoladi.
- Kuhajte še dve minuti, nato pa vročo čokolado prelijte v vroče skodelice in posujte še z malce cimeta.
- Po želji lahko okrasite s stepeno smetano.
Vse, kar še sledi, je popolni užitek v bogastvu okusov in učinkov tako pripravljene vroče čokolade na telo.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar