Zagotovo bi si želeli vsaj malo obeležiti dan zaljubljencev. To lahko storite s povsem preprosto, a okusno sladico, ki je kot nalašč za vse zaljubljene. Dodaten plus: kombinacija vina in čokolade obeta prijeten večer in vročo noč. Če še nimate ideje, si torej pomagajte s sledečo.
Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.
Sestavine:
- 180 mililitrov sladke smetane;
- 150 gramov mlečne čokolade;
- 150 gramov temne čokolade;
- tri žlice kaberne sovinjona;
- kakavov prah ali pisane sladke mrvice za posip.
Priprava:
- Čokolado nalomite in stresite v posodo.
- Smetano segrevajte v drugi posodi in jo tik pred vretjem odstavite s štedilnika.
- Prelijte jo po čokoladi.
- Dodajte vino.
- Počakajte približno tri minute, nato pa vse skupaj zmešajte z metlico, da dobite enakomerno zmes.
- Čez posodo položite plastično folijo in jo nežno pritisnite ob čokolado.
- Za dve uri ali še bolje za celo noč jo postavite v hladilnik.
- Zjutraj z žličko zajemajte primerne količine mase in iz nje oblikujte v kroglice.
- Povaljajte jih v mrvice ali kakav in jih polagajte na krožnik ali v papirnate košarice.
Preden se z njimi začneta razvajati, jih še za pol ure postavite v hladilnik, saj so najboljše ohlajene.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar