V primežu nagajivega Merkurja

Poglejte si odgovor na vprašanje, zakaj vam zadnje čase skoraj nič ne gre po načrtih.

11.5.2016 ob 10:30

zenska_merkur_naslovna.jpg

Se vam zdi, da vam zadnje čase nič ne gre od rok? Zlasti se zadeve zatikajo na področju komunikacije, pogosto vas ob pamet spravljajo zamude, manjše ali večje nesreče se kar vrstijo, nagaja vam tehnika, vaš računalnik in telefon sta kar naprej v popravilu in še bi lahko naštevali?

Več namigov za dobro počutje poiščite na Facebooku.

Lahko vam razkrijemo krivca za vse to in s prstom pokažemo na planet Merkur. Njegova retrogradnost je namreč nastopila 28.aprila in bo trajala vse do 22. maja. Torej še kar nekaj dni nevšečnosti. 

V tem času raje ne kupujte stanovanja, novega avtomobila, ne podpisujte poslovnih pogodb ali ne sklepajte trajnih partnerstev ter tudi ne novih intimnih zvez. Kajti lahko se zadeve ne bodo odvile vam v prid.  

merkur3.jpg

Retrogradni so  v določenem obdobju vsi planeti. Kar pomeni, da je videti, kot bi se po nebu pomikali nazaj. Torej v smeri, ki je nasprotna smeri gibanja urinih kazalcev. Takšno pomikanje čez nebo je sicer le navidezno, ima pa na prebivalce Zemlje velik vpliv. Merkur je praviloma za približno tri tedne retrograden trikrat na leto. Letos pa nam bo štrene mešal kar štirikrat.

Kot že rečeno, pravkar smo v takšnem obdobju. Enega smo bolj ali manj srečno preživeli v januarju, naslednje prihaja konec poletja in bo trajalo od 30. avgusta do 22. septembra, zadnje letošnje pa od 19. do 31. decembra.

zenska_merkur.jpg

In če se sprašujete, zakaj vam kljub temu, da ste praviloma gostobesedni, te dni jezik ne teče kot namazan in ste bolj zadržani kot običajno, je odgovor kot na dlani: tudi za to je kriv retrogradni Merkur. Zaradi njega smo praviloma bolj molčeči, zadržani ter težje izražamo svoje, še tako bleščeče ideje.

Na srečo se bodo po 22. maju zadeve znova postavile na pravo mesto.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)