Srečnih šest: živila, ki osrečujejo

Ko se vas polotita slaba volja in malodušje, si privoščite naslednja živila.

18.5.2015 ob 1:00

shutterstock_160203056.jpg

Morda bi si upali trdi, da med hrano, ki osrečuje, spadajo piškoti, sladoled in hamburgerji, a v resnici ni tako. Tista, ki preženejo malodušje in za dolgo časa zagotavljajo prijetne občutke, so sledeča živila:

Probiotiki. Mnoge raziskave so dokazale, da uživanje probiotikov pozitivno vpliva na prebavila. A to ni njihova edina pozitivna lastnost. Dokazano je namreč tudi, da preženejo slabo voljo in malodušje ter tako izboljšujejo naše razpoloženje.

Sadje in zelenjava. Znanstveno je dokazano, da uživanje sadja in zelenjave telesu zagotavlja več energije, notranjega miru, mentalne stabilnosti in občutka sreče.

shutterstock_206674042.jpg

Kava. Ne le, da zjutraj prebuja, zmerno uživanje tega napitka je povezano tudi z boljšim razpoloženjem. Poleg tega je dokazano, da je pri ljudeh, ki pijejo kavo, za 15 odstotkov nižje tveganje za pojav depresije. Seveda še enkrat poudarjamo, da omenjeno velja zgolj za zmerne količine, torej ne več kot tri skodelice kave na dan.

Temna čokolada. Temna čokolada je veliko boljša od mlečne, saj uravnava krvni tlak in spodbuja pretok krvi, poleg tega pa vsebuje še veliko magnezija, ki dokazano blaži PMS. Temna čokolada je zato za boljšo voljo priporočljiva zlasti v tistih dneh.

shutterstock_152399486.jpg

Gobe. So bogat vir vitamina D, ki je neposredno povezan z dobrim razpoloženjem in občutki sreče.

Zeleni čaj. Z njegovim uživanjem se znatno zniža količina stresa, prav tako pozitivno pa vpliva na zdravje celega organizma in s tem seveda še dodatno izboljšuje razpoloženje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)