Sobotni zajtrk: Odlične jagodne palačinke

Naj za nekaj trenutkov prikličejo poletje.

2.12.2017 ob 5:55

zajtrk_micna.jpg

Res je, pogled skozi okno ne spominja ravno na čas, ko so na jedilnikih pogosto jagode. A prav z njimi je mogoče vsaj za nekaj trenutkov obuditi spomine na del leta, ko te zorijo po vrtovih in gozdovih.

Za palačinke z jagodami boste sicer tedaj, ko narava počiva pod snegom, uporabili zamrznjene, a to ne pomeni, da vam ne bodo polepšale dneva.

Sestavine:

  • 350 gramov jagod, narezanih na rezine;
  • dve žlici jagodne marmelade;
  • 300 gramov moke;
  • 300 mililitrov mleka;
  • eno veliko jajce;
  • 60 mililitrov olja;
  • 60 gramov mletega sladkorja;
  • žlička pecilnega praška;
  • ščepec soli;
  • stepena smetana.

Priprava:

  • Jagode zmešajte z marmelado in dvema žlicama vode ter vse skupaj zavrite, odstavite s štedilnika in pustite na toplem.
  • Pečico segrejte na 100 stopinj Celzija.
  • Zmešajte mleko, jajce, olje, sladkor, sol, moko in pecilni v gladko zmes. Če se vam zdi pregosta, dodajte še malo mleka, če je preredka, primešajte še malo moke.
  • V pomaščeni ponvi specite manjše, debelejše palačinke. Položite jih na pladenj in tega postavite v pečico, da bodo ostale tople.
  • Ko porabite vso maso, palačinke položite na krožnike, jih prelijte z jagodnim sirupom in okrasite s smetano. 

Nimate jagod, bi pa vseeno okusili malo poletja? Nič hudega, tako kot jagode, lahko uporabite tudi drugo jagodičevje.

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)