Res je, pogled skozi okno ne spominja ravno na čas, ko so na jedilnikih pogosto jagode. A prav z njimi je mogoče vsaj za nekaj trenutkov obuditi spomine na del leta, ko te zorijo po vrtovih in gozdovih.
Za palačinke z jagodami boste sicer tedaj, ko narava počiva pod snegom, uporabili zamrznjene, a to ne pomeni, da vam ne bodo polepšale dneva.
Sestavine:
- 350 gramov jagod, narezanih na rezine;
- dve žlici jagodne marmelade;
- 300 gramov moke;
- 300 mililitrov mleka;
- eno veliko jajce;
- 60 mililitrov olja;
- 60 gramov mletega sladkorja;
- žlička pecilnega praška;
- ščepec soli;
- stepena smetana.
Priprava:
- Jagode zmešajte z marmelado in dvema žlicama vode ter vse skupaj zavrite, odstavite s štedilnika in pustite na toplem.
- Pečico segrejte na 100 stopinj Celzija.
- Zmešajte mleko, jajce, olje, sladkor, sol, moko in pecilni v gladko zmes. Če se vam zdi pregosta, dodajte še malo mleka, če je preredka, primešajte še malo moke.
- V pomaščeni ponvi specite manjše, debelejše palačinke. Položite jih na pladenj in tega postavite v pečico, da bodo ostale tople.
- Ko porabite vso maso, palačinke položite na krožnike, jih prelijte z jagodnim sirupom in okrasite s smetano.
Nimate jagod, bi pa vseeno okusili malo poletja? Nič hudega, tako kot jagode, lahko uporabite tudi drugo jagodičevje.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar