Sobotni zajtrk: Bananin kruh brez glutena

Sladko, okusno in zdravo.

4.11.2017 ob 6:25

bananinkruh_micna.jpg

Bananin kruh sodi med tiste, pa jim recimo sladice, ki so odlične za zajtrk. Zakaj ga ne bi to soboto spekli tudi sami. Takšnega, s katerim se bodo lahko razvajali tisti, ki so preobčutljivi na gluten. Ter seveda vsi ostali.

Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku

Sestavine:

  • Tri srednje velike zrele banane;
  • približno 500 gramov ovsenih kosmičev;
  • dve veliki jajci;
  • 120 mililitrov javorjevega sirupa (lahko medu);
  • žlička jedilne sode;
  • žlička ekstrakta vanilje;
  • pol žličke soli;
  • 120 gramov narezanih orehov.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • V mešalniku zmešajte banane s kosmiči, jajci, javorjevim sirupom, jedilno sodo, vaniljo in soljo.
  • Dodajte narezane orehe.
  • Mešanico nalijte v pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač.
  • Po vrhu položite nekaj rezin banan.
  • Pecite približno 20 minut.
  • Vzemite iz pečice in počakajte 15 minut.
  • Kruh odstranite iz pekača in, preden ga narežete počakajte, da se povsem ohladi.

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)