Začnite tokratno soboto malo drugače. S quesadillo, jedjo, ki bi jo po naše poimenovali kar topli mehiški sendvič. Osnova zanjo ni kruh, temveč tortilja, z različnimi nadevi je mogoče pripraviti takšno za vse okuse, mi pa vam v prvi soboti marca priporočamo nadevano z avokadom in špinačo.
Sestavine za štiri tortilje:
- Štiri velika jajca;
- štirje jajčni beljaki;
- šest žlic vode;
- žlička mletega popra;
- sol po okusu;
- štiri polnozrnate tortilje;
- 120 gramov naribanega sira po izbiri;
- pekoča omaka po okusu;
- tri četrtine na rezine narezanega avokada;
- 200 gramov listkov špinače;
- po želji sesekljan peteršilj.
Priprava:
- V posodi zmešajte cela jajca, beljake in vodo.
- V ponvi segrejte malo olja in v vročega vlijte jajčno mešanico.
- Med pečenjem mešajte, da se jajca umešajo in zapečejo.
- Začinite jih s poprom in soljo.
- V drugi ponvi segrejte tortiljo in na njeno polovico posujte četrtino sira, prav toliko umešanih jajc, prekrijte z rezinami avokada in listki špinače.
- Po želji dodajte malo pekoče omake.
- Tortiljo prepognite, da dobite polkrog, zgornji del ob spodnjega pritisnite z lopatico in pecite tako dolgo, da se sir stopi.
- Ko je tortilja zlato zapečena, jo obrnite in zapecite še z druge strani.
- Popečeno položite na krožnik in prerežite na polovici.
- Po želji posujte s peteršiljem in postrezite.
- Postopek ponovite še z ostalimi tortiljami.
Avtorica: M. FL., po receptu portala Cookin Canuck
Foto: Thinkstock
oddajte komentar