3.7.2019 ob 3:50
Tu je čas poletnih piknikov, ki so odlična priložnost, da poskusimo nekaj novega, predvsem pa slastnega! In na tem mestu nam Tereza Poljanič, strokovnjakinja za presno-vegansko prehrano in obraz priljubljene kuharske oddaje Zdravo, Tereza!, ponudi novo linijo Tereza's Choice veganskih žar izdelkov skrbno pripravljenih za vrtne zabave.
Tereza si je zamislila tri zmagovalce letošnjih piknikov – sočen veganski burger, okusne veganske čevapčiče in pikantna veganska tofu nabodala. Ob vročih poletnih dnevih presenetite goste in razvajajte njihove brbončice z naravnimi specialitetami, ki bodo zagotovo glavna tema pogovora do naslednjega snidenja!
Tri žar specialitete so se pridružile različnim humusom, veganskim majonezam, šest okusom tofuja, sončničnim namazom in več vrstam arašidovih in mandljevih namazov, vsi skupaj pa sestavljajo linijo Tereza’s Choice. »S to linijo želim ljudem pokazati, da priprava zdrave prehrane ni nobena znanost. Če se je lotiš na pravi način, je enostavna in v njej lahko uživa čisto vsak. Tereza’s Choice predstavlja začetno točko, s katero si kdorkoli lahko ustvari zdravo kulinarično zgodbo po svojem okusu,« pravi Tereza. Dodaja, da prisega na priročnost, ker se v hitrem tempu vsakdana, tako kot marsikdo, tudi sama sooča s pomanjkanjem časa.
Na vprašanje ali Tereza’s Choice uporablja v svoji kuhinji, Tereza v šali odgovarja, da lahko dvomljivci kadarkoli preverijo njeno domačo 'špajzo', kjer bodo v splošnem neredu našli čisto vsakega izmed omenjenih izdelkov.
Mi smo Terezo še pocukali za rokav in povprašali o namigu za popoln burger. Takole nam predlaga:
Sestavine:
· 2x polnozrnati bombetki
· 1x avokado
· 1x Tereza's Choice Žar Burger
· 2 žlici Tereza's Choice veganske majoneze limona & česen
· 1 bučka
· 2 solatna lista
Bučko in avokado narežemo na rezine. V ponvi na oljčnem olju ali na žaru najprej popečemo rezine bučke, nato jih vzamemo iz ponve, na žaru popečemo še razpolovljeni bombetki. V ponev dodamo še malo oljčnega olja ali na žaru in popečemo še polpeti, na vsaki strani nekaj minut.
Spodnji del bombetke obložimo s solatnim listom, polpeto, avokadom, bučkami in majonezo. Pokrijemo z zgornjo polovico bombetke in postrežemo.
Preberite še: S trikolesnikom potuje po Krasu in razveseljuje s sladoledom
oddajte komentar