Če ste za nekaj sladkega, nekaj čokoladnega v kombinaciji z zapeljivim okusom kokosa, najbrž najprej pomislite na čokoladico bounty.
S podobnim okusom pa vas lahko razvaja tudi torta, ki združuje arome, ki se jim je skoraj nemogoče upreti.
Sestavine
- 120 gramov masla,
- 120 gramov sladkorja,
- dve jajci,
- malo vaniljevega sladkorja ali ekstrakta vanilje,
- 80 gramov grenkega kakava,
- 120 gramov moke,
- četrtina žličke soli,
- četrtina žličke pecilnega praška.
Za kokosovo polnilo
- dve žlici masla,
- 480 gramov kokosove moke,
- 120 gramov sladkorja (količino lahko zmanjšate),
- pet žlic pšeničnega zdroba
- 500 mililitrov mleka.
Za preliv
- 150 gramov temne čokolade,
- dve žlici masla,
- kokosova moka za posip.
Priprava
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- V posodi penasto vmešajte sladkor in zmehčano maslo.
- Dodajte stepeni jajci, vaniljo, kakav ter moko s pecilnim.
- Zmešajte z leseno kuhalnico, da dobite enakomerno zmes.
- Z njo nadevajte pomaščen tortni model in pecite 25 minut.
Medtem pripravite nadev
- V posodi na zmernem ognju stopite maslo in mu dodajte ostale sestavine. Na zmernem ognju kuhajte, da dobite homogeno zmes.
- Biskvit in nadev ohladite na sobno temperaturo.
Zložite ter ohladite
- Z nadevom premažite biskvit in vse skupaj eno uro ohlajajte v hladilniku.
- Na pari skupaj z maslom stopite čokolado ter z njo prelijte torto.
- Po želji jo posujte s kokosovo moko.
Avtorica: M. FL., recept s portala Amiras Pantry
Foto: Thinkstock
Preberite še: Preprost trik Marthe Stewart, da boste česen olupili v desetih sekundah ali pa Najlažji način, kako narezati mango
Priporočamo tudi: 8 temeljev peke dobrega domačega kruha
oddajte komentar