31.1.2019 ob 10:24
Kuharska mojstrica Alma Rekič je nedavno goste Russell Hobbs Skrivne večerje popeljala na nepozabno kulinarično izkušnjo, ki jo je zaključila z zares slastno sladico - čokoladni mus z malinami.
Alma nam je zaupala, kako lahko to sladico pripravimo tudi sami v domači kuhinji.
SESTAVINE
Za čokoladni mus potrebujemo:
115 g tekoče smetane
30 g glukoze
30 g malinovega pireja
2 lista želatine
220 g mlečne čokolade
200 g stepene smetane
Za malinov žele potrebujemo:
250 g malinovega pireja
100 g sladkorja
14 g želatine list
Za pripravo kokosovega drobljenca pa:
100 g običajne moke
100 g kokosove moke
50 g grobo mlete pinjole
50 g grobih koščkov bele čokolade
100 g zmehčanega masla
100 g sladkorja v prahu
PRIPRAVA
Čokoladni mus:
V tekočo smetano damo glukozo in malinov pire, zavremo, dodamo namočeno in ožeto želatino, prelijemo čez mlečno čokolado, ki smo jo pustili v skledi in z lopatico mešamo dokler se čokolada ne stopi. Ko je stopljena dodamo stepeno smetano.
Malinov žele:
Malinov pire zavremo s sladkorjem ter dodamo namočeno in ožeto želatino, lijemo na dno modela in ohladimo. Na žele, ki je ohlajen naprej napolnimo z predhodno narejenim moussom mlečne čokolade in zamrznemo.
Kokosov drobljenec:
Vse sestavine na hitro vmešamo in nadrobimo po silikonski podlagi. Pečemo na 160 stopinjah 15 minut. Ohladimo in zdrobimo.
Vse skupaj serviramo na ličnem krožniku in (po želji) dodamo kepico mangovega sladoleda.
Dober tek!
Priporočamo tudi recept: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom ali pa Trije izboljšani recepti za nedeljske klasike: zrezek po dunajsko, pražen krompir in jabolčni zavitek
oddajte komentar