Na trgovskih policah so že dolgo na voljo, kmalu pa bodo tudi na vrtovih ter gozdnih jasah dozorele prve jagode. Te so slastne sveže, odlične pa tudi v sladicah. Ena od njih je jagodna torta, za pripravo katere vam ne bo treba vključiti pečice.
Sestavine:
- 150 gramov maslenih keksov,
- 90 gramov masla,
- 400 gramov bele čokolade,
- 350 gramov kremnega sira (maskarponeja ali rikote),
- 300 gramov svežih jagod,
- 180 mililitrov sladke smetane,
- žlica sladkorja po potrebi.
Priprava:
- Kekse zmeljite v drobtine in jim dodajte stopljeno maslo. Vse skupaj dobro zmešajte in z maso obložite dno pekača za torte, premera 20 centimetrov.
- Pekač vsaj za 45 minut postavite v hladilnik.
- Jagode operite in očistite. S paličnim mešalnikom ali blenderjem jih spremenite v pire. Lahko jih zmečkate tudi z vilicami.
- Čokolado počasi stopite na pari in jo med topljenjem vedno mešajte.
- V veliki posodi z mešalnikom pri srednji temperaturi v enakomerno zmes zmešajte smetano, sir in jagode. Po želji dodajte sladkor.
- Počasi dodajte pohlajeno stopljeno čokolado in jo ročno vmešajte v nadev.
- Mešanico nalijte v pekač in torto, preden jo postrežete, vsaj 15 ur ohlajajte v hladilniku.
- Torta je izjemno mehke teksture, zato je ohlajanje obvezno.
- Če se torta kljub temu ne strdi dovolj, jo pred serviranjem za eno uro postavite še v zamrzovalnik.
- Če jo boste v njem pustili dlje, pa boste dobili okusno ledeno sladico.
Avtorica: M. FL., recept s portala Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock
Priporočamo tudi: 20 minut za sladico: Sirova torta z borovnicami ali pa: 20 minut za sladico: Pita brez pečice
Preberite še: Recept: Odlična jagodna rolada, pripravljena v 30 minutah
oddajte komentar