Da za pripravo okusnega deserta ne potrebujete veliko časa, smo v rubriki 20 minut za sladico že večkrat dokazali. Tokrat vam razkrivamo recept za še en posladek, za katerega vam ne bo treba prižigati pečice in ki bo najbolj teknil v toplih poletnih večerih. Gre za preprosto sadno torto, sestavine zanjo pa najbrž že imate doma.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine:
- Prašek za puding po izbiri, priporočamo vaniljevega ali kateri koli sadni okus;
- Pol litra mleka;
- Tri žlice sladkorja;
- 75 gramov mletih keksov;
- 70 gramov masla;
- Zavojček želatine;
- Polovico breskve, polovico kivija, skodelico borovnic in drugo sadje po želji.
Priprava podlage:
- Maslo stopite in vanj umešajte drobtine keksov, da dobite kompaktno zmes.
- Z njo obložite s peki papirjem pokrit manjši pravokoten pekač.
- Poskrbite, da bodo s papirjem prekriti tudi njegovi robovi.
- Zmes v njem dodobra učvrstite, pomagajte si z zadnjo stranjo žlice.
- Ob robovih naj bo mase več, da bo nastal približno dva centimetra visok rob.
Priprava nadeva:
- Skuhajte puding.
- Po želji mu lahko dodate želatino, da bo nadev kompaktnejši.
- Nalijte ga na podlago tako, da se ne bo prelival čez njen rob.
- Na še topel puding zložite na rezine narezano sadje.
- Slaščico ohladite ter ohlajeno skupaj s papirjem vzemite iz pekača.
- Odstranite papir in sadno torto narežite na rezine.
Količine zadostujejo za približno štiri sladkosnede. Če menite, da to ne bo dovolj, jih podvojite in vzemite večji pekač.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, mogujatosama.rs
oddajte komentar