Slasten kokos, odet v čokoladno srajčko. Kombinacija, ki se ji le redki lahko uprejo in okus, s katerim se ponašajo vsem dobro znane čokoladice. Prav takšnega lahko pričarate v vaši kuhinji. In sicer z okusno sirovo torto, za pripravo katere vam ne bo treba prižigati pečice. Vas zanima, kako nastane bounty torta?
Sestavine:
- 500 gramov polnozrnatih krekerjev,
- 100 gramov masla,
- 500 gramov kremnega sira rikote ali maskarponeja,
- šest žlic sladkorja v prahu,
- 120 gramov kokosove moke,
- žlička ekstrakta vanilje,
- 600 mililitrov smetane,
- šest žlic sladkorja,
- 100 gramov temne čokolade,
- tri, na rezine narezane bounty čokoladice.
Priprava:
- Tortni model premažite z maslom ali obložite s peki papirjem.
- V manjši posodi stopite maslo.
- Krekerje z valjarjem ali v sesekljalniku spremenite v drobtine.
- Stopljeno maslo zmešajte z drobtinami in z mešanico obložite dno pekača.
- Zmes dobro pritisnite ob podlago ter jo vsaj eno uro ohlajajte v hladilniku.
- Med tem, ko se podlaga ohlaja, v posodi zmešajte sir, sladkor v prahu, kokosovo moko in vaniljo.
- V drugi posodi stepite smetano, dodajte ji preostali sladkor, vse skupaj vmešajte v sirovo mešanico.
- Nad paro stopite čokolado, lahko ji dodate malo masla ali vode.
- Iz hladilnika vzemite pekač in malo čokolade poškropite po podlagi iz drobtin. Nato v pekač nalijte približno tretjino mešanice, jo pokapljajte s čokolado ter postopek ponavljajte, dokler ne porabite obojega.
- Zadnjo plast kreme v obliki spirale okrasite s stopljeno čokolado, nanjo položite rezine čokoladic.
- Preden jo postrežete, torto vsaj dve uri pustite v hladilniku.
Avtorica: M. FL., recept s portala Tinnedtomatoes.com
Foto: Thinkstock
oddajte komentar