Božanska kokosova torta zmešnjave

Dobrota, ki je kot nalašč za prve spomladanske dni.

31.3.2017 ob 11:35

torta_kokos_ena.jpg

S pomladjo nastopi čas za lahke, sočne, sadne sladice, ki s svojim okusom skupaj s soncem polepšajo dneve. Po receptu kulinarične blogerke Tieghan Gerard predstavljamo kokosovo torto s kremo iz rikote, s katero lahko popestrite praznovanje ali si polepšate čisto navaden dan. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Sestavine za biskvit:

  • 350 gramov moke;
  • žlička in pol pecilnega praška;
  • žlička in pol soli;
  • 100 mililitrov olja kanole;
  • 250 gramov mletega sladkorja;
  • 140 gramov medu;
  • tri cela jajca in trije jajčni rumenjaki;
  • 100 mililitrov kokosovega mleka;
  • limonina lupina.

Sestavine za kremo:

  • 120 gramov maskarponeja;
  • 400 gramov rikote;
  • 240 mililitrov smetane za stepanje;
  • dve žlici medu;
  • žlička vaniljeve arome.

Sadna obloga:

  • Skodelica svežih jagod;
  • dve skodelici svežih malin (če boste uporabili zamrznjene, jih dobro odcedite);
  • limonina lupina;
  • ena do dve rdeči pomaranči;
  • dve pasijonki.
torta_kokos.jpg

Priprava biskvita:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • S peki papirjem obložite pekač za torte.
  • V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
  • V drugi posodi z mešalnikom stepite jajca s sladkorjem, dodajte olje, med in vaniljev sladkor.
  • Počasi v mokre sestavine vmešajte suhe, dobro zmešajte ter na koncu dodajte kokosovo mleko in limonino lupino.
  • Če je masa preredka, dodajte dve žlici moke, v kolikor je pregosta, pa priljite pol decilitra kokosovega mleka.
  • Maso razdelite na tretjine in ločeno specite tri tortne oblate. Vsakega pecite od 25 do 30 minut.
  • Pečene pohladite.

Krema in sadna mešanica:

  • Z mešalnikom stepite maskarpone, dodajte mu rikoto in vse skupaj stepajte od šest do osem minut.
  • Dodajte med, vaniljo in stepeno smetano.
  • Posodo s kremo pokrijte in jo za nekaj ur postavite v hladilnik.
  • Polovico jagod in malin zmešajte v sadno kašo, pomaranči dobro operite in narežite na tanke kolute, prav tako tudi pasijonki.

Sestavljanje torte:

  • Na krožnik položite prvi tortni oblat, ga nekoliko pokapljajte z medom in obložite s tretjino rikotine kreme.
  • Čeznjo poljite polovico mešanice zmečkanih malin in jagod, dodajte peščico celih jagod in malin ter nekaj rezin pomaranče in pasijonke.
  • Čez vse skupaj položite naslednji oblat in ga znova obložite z medom, kremo in sadeži.
  • Pokrite z zadnjim oblatom.
  • Vrhnjo plast okrasite s preostalo kremo, posujte z narezanimi jagodami in malinami ter po želji s kandiranim cvetjem.

Avtorica: M. FL.
Foto: Half Baked Harvest


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)